Burgemeester Johan Tollenaere deed z'n verhaal zondagnamiddag aan de pers.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Johan Tollenaere deed z'n verhaal zondagnamiddag aan de pers. © BELGA

INTERVIEW. Burgemeester Johan Tollenaere over de meest absurde dag: “Ik begrijp dat mensen dit een ongeloofwaardig verhaal vinden, maar het is écht zo gegaan”

Je verzint het toch niet? Burgemeester Johan Tollenaere (52) van Maaseik — Open Vld-politicus met slogan ‘de juiste man op het juiste moment’ — vindt het lichaam van Jürgen Conings, naar wie man en macht al een maand koortsachtig zochten. Of hoe een ontspannend mountainbiketochtje leidde tot een lugubere ontdekking. “Ik herkende die geur...”

  1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
    Play
    Vrasene

    Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

    In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.