Biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven). © Tine Schoemaker

INTERVIEW. Biostatisticus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden”

“Uiterst zorgwekkend” noemt biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) de nieuwe coronavariant die vorige week opdook in Zuid-Afrika. “De eerste vaststellingen doen vermoeden dat omikron een stevig voordeel heeft tegenover delta”, zegt hij. “En dat lijkt niet gekoppeld te zijn aan een hogere besmettelijkheid, maar wel aan een vermogen om ons immuunsysteem en de vaccins te verschalken. Dat zou tot een volledig nieuwe pandemie kunnen leiden.”

65 reacties

 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Dit is alleen maar om de angst en de vaccinatiedwang hoog te houden... blijkbaar weten ze nu al dat we minstens nog 10 jaar 2 "vaccins" moeten krijgen. Dit heeft al lang niets meer te maken met gezondheidszorg maar met een supranationale agenda uitrol Wordt met z'n allen snel wakker!
 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Zijn er nog "experten" die hun mening komen geven. De ene zegt wit, de andere zwart en nog anderen alle tinten grijs. Niemand weet het nog en men moddert maar wat aan. Ik denk dat ik ga doen zoals de huisartsen, de regeringen niet meer volgen en doen wat ik denk het beste te zijn voor mijn gezondheid. En ja, ik heb reeds drie inentingen gekregen en als er een vierde wordt aangeboden zal ik die ook laten zetten.
 • Marc Puystiens

  2 jaar geleden
  ik begrijp veel niet. Op het werk mag men niet meer samenzitten, maar in de sportclub mogen we nog volop in elkaars gezicht blazen. Tot voor kort moest je op dag 1 testen. Bij negatief mocht je terug in de maatschappij om op dag 7 opnieuw te testen. Wie dan positief testte heeft dus een hele week het virus kunnen verspreiden. Ze houden nu iedereen tegen die uit zuid afrika komt. En wat met degenen die via een andere weg van ginder komen? Kan nog even doorgaan.
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Stop met uw drama. Wie het ontdekt heeft en ook opvolgt verklaart net dat het een zeer milde variant is.
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  "Feestdagen hangen af van ons gedrag”, zegt De Croo. Hoe is het dan mogelijk dat hij de toelating geeft dat er dit weekend 51.000 mensen mogen bijeenkomen in het Sportpaleis? Het grote geld van Verhulst is weeral belangrijker dan de gezondheid van de mensen hé.