Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © Photo News

INTERVIEW. Binnenlandminister Annelies Verlinden wil lessen trekken uit watersnood: “Soms word ik ‘s nachts wakker en denk ik: wat kan ik nog meer doen?”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de hele aanpak van de watersnood tegen het licht houden - inclusief het sluiten van de Civiele Bescherming-kazernes. Maar ze wil vooral de blik op de toekomst richten: de heropbouw, zonder taboes. "Het zou ondoordacht zijn om nieuwe huizen te bouwen waar ze nu zijn ingestort." We vragen haar hoe zij terugkijkt op de ramp.

153 reacties

 • Viviane Vogels

  1 jaar geleden
  De inzet van het rode kruis en de croix rouge zijn gebonden aan statuten die de werking van hulpverlening aan de lokale overheden, die in overmacht zitten, overlaat. 14000 vrijwilligers en 200 per dag worden ingezet. Hier is actie en verandering nodig. Wie gaat het rode kruis nog steunen? Waar nog in geloven?
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Is tezamen met Mehdi zowat de spreekbuis van CD&V en dit in vlot en onberispelijk Nederlands . Wat een verschil met het onverstaanbare gebrabbel en gehakkel van voorzitter Coens . Qua dossierkennis is Verlinden een kei .
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Het is te moeilijk met al die regeringen en ministers. Het is nu heel gemakkelijk om de schuld door te schuiven in de politieke wereld.
 • jo verstraelen

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn onze ministers voor alles bevoegd maar zijn ze voor niks verantwoordelijk.
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  CDV is bijna weg na gans het ARCO gepruts in de bankenwereld door de politiek waar is het geld ??? niemand weet het ??? CDV kiest niet voor Vlaanderen zie Viv