Ayan met op de achtergrond een mooie blauwe hemel, maar in haar hoofd is het al enkele dagen 'betrokken' sinds ze door De Ideale Wereld werd afgeschilderd als zwarte slavin van oude, blanke mannen: "Daarmee hebben ze niet alleen mij gekwetst, maar ook alle zwarte vrouwen en poetsvrouwen."
Volledig scherm
PREMIUM
Ayan met op de achtergrond een mooie blauwe hemel, maar in haar hoofd is het al enkele dagen 'betrokken' sinds ze door De Ideale Wereld werd afgeschilderd als zwarte slavin van oude, blanke mannen: "Daarmee hebben ze niet alleen mij gekwetst, maar ook alle zwarte vrouwen en poetsvrouwen." © Joel Hoylaerts / Photo News

INTERVIEW. Ayan Mohamud Yusuf werd in 'De Ideale Wereld' afgeschilderd als poetsvrouw: "Als je je fout niet rechtzet, zijn je excuses niet gemeend”

Zeventien was ze toen ze aankwam in België. Zeven jaar lang was Ayan Mohamed Yusuf (40) op de vlucht geweest voor het geweld in haar thuisland Somalië. Vandaag is ze trotse kabinetsmedewerker van Jan Jambon. Tot ze vorige donderdag onverwacht opdook in een filmpje van De Ideale Wereld waarin ze werd afgeschilderd als zwarte dienstmeid. “Ik kan niet meer slapen en amper een hap door mijn keel krijgen. Ze hebben me mijn trots afgepakt.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.