Ayan met op de achtergrond een mooie blauwe hemel, maar in haar hoofd is het al enkele dagen 'betrokken' sinds ze door De Ideale Wereld werd afgeschilderd als zwarte slavin van oude, blanke mannen: "Daarmee hebben ze niet alleen mij gekwetst, maar ook alle zwarte vrouwen en poetsvrouwen."
Volledig scherm
PREMIUM
Ayan met op de achtergrond een mooie blauwe hemel, maar in haar hoofd is het al enkele dagen 'betrokken' sinds ze door De Ideale Wereld werd afgeschilderd als zwarte slavin van oude, blanke mannen: "Daarmee hebben ze niet alleen mij gekwetst, maar ook alle zwarte vrouwen en poetsvrouwen." © Joel Hoylaerts / Photo News

INTERVIEW. Ayan Mohamud Yusuf werd in 'De Ideale Wereld' afgeschilderd als poetsvrouw: "Als je je fout niet rechtzet, zijn je excuses niet gemeend”

Zeventien was ze toen ze aankwam in België. Zeven jaar lang was Ayan Mohamed Yusuf (40) op de vlucht geweest voor het geweld in haar thuisland Somalië. Vandaag is ze trotse kabinetsmedewerker van Jan Jambon. Tot ze vorige donderdag onverwacht opdook in een filmpje van De Ideale Wereld waarin ze werd afgeschilderd als zwarte dienstmeid. “Ik kan niet meer slapen en amper een hap door mijn keel krijgen. Ze hebben me mijn trots afgepakt.”

 1. Minister Dalle vraagt 15.000 handtekeningen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

  Minister Dalle vraagt 15.000 handteke­nin­gen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

  Indien de jongeren van JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, 15.000 handtekeningen zouden kunnen verzamelen zou minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) het idee van een eigen feestdag voor de jeugd op de politieke agenda plaatsen. De handtekeningen mochten ook likes op een groepsselfie op Instagram zijn. Daar werden inmiddels bijna 55.000 ‘hartjes’ uitgedeeld.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.