Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.
Volledig scherm
Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde. © BELGA

“Internetgiganten moeten meer doen tegen complottheorieën over 5G”

Internetgiganten zoals Google, Twitter en Facebook zouden meer inspanningen moeten doen om de verspreiding van foute informatie over het verband tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zegt Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde. “Op een moment dat desinformatie over de coronacrisis bestrijden zo cruciaal is, moeten zij hun rol opnemen”, stelt Vande Reyde.

8 reacties

 • ken morita

  1 jaar geleden
  Mr Vande Reyde : wiens brood men eet diens taal men spreekt .Complot is de stempel die men eerder tussen de lobbyisten en de overheid zou moeten gebruiken . Indien schadelijkheid niet wetenschappelijk bewezen is wacht men tot de onschadelijkheid bewezen is . Dat is ge-hoor-zaam zijn . Wij bevolking moeten gehoorzaam zijn met bvb covid 19 maar waar blijft de gehoorzaamheid van de overheden naar ons toe ivm met onze eisen op vlak van gezondheid : schoon water , schone lucht , pesticiden enz .?
 • Eric Brocatus

  1 jaar geleden
  Of misschien zijn die complot theoriën toch wel een beetje waar maar steken onze politiekers weeral het hoofd in de grond gelijk we van hen gewoon zijn (of zijn ze medeplichtig aan deze complotten) wie zal het zeggen ? Meestal waar rook is, is ook vuur. Of zeggen ze nu "het is maar 5G" en achteraf veel miserie gelijk het is maar een griepje ? Hoewel bewezen, een autosleutel tegen je hoofd houden werkt sterker, alsof straling dan geen invloed heeft. Eén en één is twee hé
 • vera vandepoel

  1 jaar geleden
  Facebook moet meer inspanningen doen om complottheorieën tegen te gaan als er nu 1plaats is waar fake nieuws verspreid wordt is het toch daar
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  Internetgiganten zijn geen mind-control politie of zijn niet degenen die de vrije mening aan banden moeten leggen. Als we daarmee gaan beginnen is het einde van de vrije meningsuiting in zicht.
 • Jan Heyvaerts

  1 jaar geleden
  Euh nee. De politie moet veel meer inspanningen leveren om deze daders actief op te sporen en ze een paar jaar de gevangenis in te draaien.
 1. Coronacertificaat in België vanaf woensdag beschikbaar (en toch zal je als gevaccineerde nog in quarantaine moeten bij terugkeer)

  Coronacer­ti­fi­caat in België vanaf woensdag beschik­baar (en toch zal je als gevacci­neer­de nog in quarantai­ne moeten bij terugkeer)

  Volgende week woensdag zal het Europese coronacertificaat in België beschikbaar zijn. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM NIEUWS. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, al besmet is geweest of recent een negatieve PCR-test aflegde, krijgt daarin zijn status te zien. Het certificaat zal tot 1 juli wellicht wel niet overal bruikbaar zijn, en bizar genoeg zal het zelfs in eigen land voorlopig nog niet gelden.