De regenboogvlag
Volledig scherm
De regenboogvlag © RV

Internationale dag tegen holebi- en transfobie: regenboogvlag in elke gemeente, open brief aan Weyts en Wetstraat 16 in alle kleuren

Vandaag is het Internationale dag tegen holebi- en transfobie, kortweg IDAHOT. Die dag is niet toevallig gekozen: exact 31 jaar geleden, op 17 mei 1990, schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten.

6 reacties

 • Anne Van Hamme

  4 weken geleden
  Alle respect voor mensen die zich ‘anders’ voelen. Maar is die gay pride attitude echt nodig? Alles lijkt om seks te gaan, jaja we weten wel wat jullie doen hoor is al lang goed. Als straight koppel zit je toch ook niet in het openbaar te kussen enz.. tenzij je een puber bent? Gewoon doen is de boodschap zoals iedereen en uw intieme leven voor uzelf houden.
 • Gert Blommaert

  4 weken geleden
  Dit is toch geen thema meer in 2021?
 • Luc Tutenel

  1 maand geleden
  Voldoen de zebrapaden in regenboogkleuren wel aan de wettelijke voorschriften voor een voetgangersoversteekplaats waarop de voetgangers voorrang hebben?
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Met elkaars gevoelens rekening houden is wenselijk, nobel en nodig, natuurlijk. Hetero's moeten terecht rekening houden met de gevoelens van holebi's. Maar is het omgekeerde ook het geval? Houden holebi's rekening met de gevoelens van hetero's? Vragen ze hen dat ook wel eens?
 • johan van bree

  1 maand geleden
  maak er een dag van tegen ieder geweld
 1. Vlaams Belang lanceert ‘KLAS-principe’ voor kwaliteitsvol onderwijs: “De enige grondstoffen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen”
  35

  Vlaams Belang lanceert ‘KLAS-principe’ voor kwaliteits­vol onderwijs: “De enige grondstof­fen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen”

  Voor Vlaams Belang heeft Vlaanderen een onderwijsplan voor de toekomst nodig. Daarom hield de partij zondag een digitale studiedag over het onderwerp. “De enige grondstoffen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen. Vlaanderen verdient dus kwaliteitsvol, leidinggevend, adequaat en sociaal onderwijs, het KLAS-principe dat we vandaag presenteerden” zegt Vlaams Parlementslid Jan Laeremans.