Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Internationale adopties blijven afnemen

In 2016 en 2017 erkende de Federale Centrale Autoriteit voor adoptie in ons land nog zowat 200 dossiers van omkaderde adopties uit het buitenland. Sindsdien is dat aantal alleen maar gedaald: 75 in 2018, 58 in 2019 en 49 in 2020. Dat meldt La Dernière Heure in zijn zondageditie.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Kandidaat-ouder Elien Dusar (29) over adoptiepauze: “Weet Beke eigenlijk wel wat de huidige procedure voor adoptie inhoudt?”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Kandidaat-ou­der Elien Dusar (29) over adoptiepau­ze: “Weet Beke eigenlijk wel wat de huidige procedure voor adoptie inhoudt?”

  Truiense Elien Dusar is al vier jaar bezig met het proces om een kind te adopteren. Na ontelbare controles, rechtbankbezoeken, infoavonden, e-mails, briefwisselingen en telefoons, kwam het voorstel van Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) als een klap in het gezicht. “We willen het allerbeste voor de kinderen, maar waarom wordt er niet naar iedereen geluisterd?” klinkt het.