Ben Vermaercke (19), die na een halfjaar stopte met z'n bachelor kmo-management, zag dankzij de coaching in dat de studierichting marketing beter bij hem past.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Vermaercke (19), die na een halfjaar stopte met z'n bachelor kmo-management, zag dankzij de coaching in dat de studierichting marketing beter bij hem past. © Jan De Meuleneir / Photo News

Interimkantoor Randstad start met opmerkelijk project voor jongeren: "Ze komen voor een job, maar we sturen hen naar school"

Het interimkantoor stuurt jongeren terug naar de schoolbanken. Dat is althans wat Randstad wil doen met NewStart, een gloednieuw project waarmee het 'schoolstoppers' die voor een job komen aankloppen, opniuw richting onderwijs wil duwen. "De arbeidsmarkt opgaan zonder diploma is niet de oplossing", klinkt het.

3 reacties

 • Andy Buyle

  1 maand geleden
  Het is dankzij die interimkantoren dat heel veel mensen aan geen vaste baan meer geraken. Er wordt je bij interim vanalles beloofd maar wanneer ze na vier maanden moeten overgaan tot aanwerving vlieg je buiten en nemen ze een nieuwe interimwerkkracht in de plaats omdat dit financieel voordeliger is. Voor jobs waar je niet voor gestudeerd moet hebben uiteraard
 • Jorn Neeus

  1 maand geleden
  Er zijn organisaties en lokale overheden die dit al tientalle jaren doen. Dat Randstad hier een persbericht voor maakt en doet alsof ze het warm water uitvinden is redelijk plat. Foei Randstad om die hun licht te stelen!
 • Hemla Achbar

  1 maand geleden
  Nogtans zijn er toch heel wat mensen die geen diploma hebben maar wel weten van aanpakken. Hierdoor zitten ze er warmpjes bij. Kijk maar eens in de top 20 van rijksten der aarde ;) Er zijn ook heel wat jobs waarbij je niet gestudeerd moet hebben, maar die je on the job leert. ((Industriële) schoonmaak bijvoorbeeld)
 1. Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”
  63

  Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”

  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit ervoor deelnemers aan jeugdkampen verplicht te laten testen op het coronavirus. Zo’n test is een aanbeveling, maar dat gaat volgens Rousseau niet ver genoeg. Ook voor bijvoorbeeld trouwfeesten en festivals ziet de Vooruit-voorzitter heil in tests om op een veilige manier meer mogelijk te maken, zo verklaarde hij zondag in De Zevende Dag op Eén.
 2. De 5 belangrijkste zaken die je van assisenproces rond moord op Sofie Muylle moet weten
  Play

  De 5 belangrijk­ste zaken die je van assisenpro­ces rond moord op Sofie Muylle moet weten

  Het proces rond de moord op Sofie Muylle (27) start maandag in het Brugse assisenhof. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. De Roemeen riskeert levenslang, maar zijn advocaten willen hem vrijgesproken zien voor moord. Dit is wat je moet weten over de zaak.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar