Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Interfederale werkgroep neemt regelgeving rond e-steps onder de loep

Een interfederale werkgroep met alle ministers van Mobiliteit gaat de regelgeving rond e-steps onder de loep nemen. De werkgroep gaat onder meer bekijken of er een leeftijdsgrens moet komen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Marius Meremans. Zelf wil de Open Vld-minister liever niet spreken van "verplichten en verbieden", maar mikt ze meer op "sensibiliseren en responsabiliseren".

5 reacties

 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Maak duidelijke regels, maar verbieden is onzin. Zelf maak ik ook regelmatig gebruik van de deelsteps, een handig en goedkoop vervoermiddel voor verplaatsingen in de binnenstad. Ik hoop enkel dat men geen helmplicht aan deelsteps gaat plakken want dat haalt een groot deel van het gemak weg.
 • Mario Van Daele

  1 jaar geleden
  Ik sluit me volledig bij je aan Andy. Ik rijd al vanaf het begin (meer dan 4 jaar geleden) met e-steps rond (heb er 5 voor het ganse gezin). Heb al meer dan 10000 km gereden intussen. Veel rustige ritjes genieten op de dijken en trage wegen in de natuur. Mijn kinderen rijden ook regematig mee en dit al vanaf hun 9 en 10 jaar oud. Nooit geen ongeluk gehad en rijden heel verantwoord. En het is niet dat er een probleem is in de stad dat iedereen weer gestraft moet worden! (Ben zelf 47 jaar).
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  Een eerlijke vraag: Waarom verbieden ? Het ligt aan de persoon die ermee rijdt. Hoeveel ongevallen gebeuren er met auto's , vrachtwagens of motoren ? Alle verkeer dan maar van de weg halen ? Ik heb zelf een elektrische step en een monowiel en dankzij deze toestelen kunnen wij ergens rustig een ritje maken. Men spreekt soms over luierikken. Waarom ? Mensen met een brommer zijn dan ook luierikken ? Dat men de regels moet respecteren, daar ben ik voor, maar waarom iets verketteren ? Oja, ik ben 52j
 • Burt Elegeer

  1 jaar geleden
  Gewoon verbieden die rommel.
 • Renée Schietekat

  1 jaar geleden
  Neen hoor, zeker niets verplichten, sensibiliseren en op het gezond verstand rekenen. Waar zijn die politici met spierballen gebleven. Wat een slap gelal alweer.
 1. Collectief Tegen Deelsteps hekelt rondslingerende steps in Antwerpen, stadsbestuur belooft nieuwe maatregelen
  Antwerpen

  Collectief Tegen Deelsteps hekelt rondslinge­ren­de steps in Antwerpen, stadsbe­stuur belooft nieuwe maatrege­len

  Wat begon als een ludieke chatgroep tussen vrienden, is ondertussen een Instagrampagina met meer dan 1.000 volgers geworden: Collectief Tegen Deelsteps post foto’s van steps op de meest ondenkbare plaatsen, een ergernis voor nogal wat Antwerpenaren. Vooral het wildparkeren van de deelsteps stoot hen tegen de borst. Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) erkent het probleem, en zegt dat er binnenkort nieuwe maatregelen komen tegen rondslingerende deelsteps.
 2. Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket tot nu toe”
  Play

  Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpak­ket tot nu toe”

  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan op een persconferentie. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. De totale waarde van alle geleverde en toegezegde militaire hulp staat nu op 223,4 miljoen euro. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.