Geert Meyfroidt (UZ Gasthuisberg Leuven) en Elisabeth De Waele (UZ Brussel).
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meyfroidt (UZ Gasthuisberg Leuven) en Elisabeth De Waele (UZ Brussel). © Damon De Backer

Intensivisten Elisabeth De Waele en Geert Meyfroidt: “Er zijn mensen door verkeerde beslissingen doodgegaan”

Een vijandelijk virus uit China breidde de woordenschat van de Vlaming het afgelopen jaar aanzienlijk uit. Duikt ook op in het lijstje: ‘intensivist’, de arts die in de frontlinie staat op de afdeling intensieve zorg. “Helden? Wij zijn geen helden”, luidt het in De Morgen.

126 reacties

 • Wouter Beyens

  1 jaar geleden
  Bedankt dat jullie tenminste zo eerlijk zijn. Ik sta voor 200% achter jullie 2. Bedankt om er te zijn.
 • Geert Hebbrecht

  1 jaar geleden
  Prima. Waar kan ik tekenen?
 • Marc Van Nueten

  1 jaar geleden
  @Jozef Vermeulen , alles word constant aangepast tot het hun(politiekers, virologen en aanverwanten,kranten etc.) het beste uitkomt
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Waarom werd de titel van het artikel aangapast? Kregen de intensivisten schrik om te worden geschorst?
 • Ronny Van Loock

  1 jaar geleden
  Als je je billen verbrandt moet ge maar de blaren zitten. En als je met andere mensen geen rekening houdt, moet je ook niet verwachten dat ze met jou rekening houden. Altijf dezelfden die van beide walletjes willen eten ... de egoïsten ... dus ook niet verlangen dat anderen hun gezondheid op spel voor die risiconemers.
 1. Beelden tonen zwaar ongeval op spooroverweg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”
  Play
  Londerzeel, binnenland

  Beelden tonen zwaar ongeval op spoorover­weg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”

  Infrabel kaart opnieuw het gevaar aan bij overstekende voertuigen nadat het treinsignaal klinkt. “Ongevallen zullen er altijd zijn, toch zijn er zoveel die vermeden konden worden”, aldus Frédéric Petit van Infrabel. Daarom duiden ze extra op de infostickers die telkens aan overwegen. “Die kunnen levens redden en ongelukken voorkomen.”
 2. Is het een goed idee om neuswisser in de keel te gebruiken bij zelftest? En hoe doe je het? Labo-expert Elke Wollants geeft uitleg
  PREMIUM

  Is het een goed idee om neuswisser in de keel te gebruiken bij zelftest? En hoe doe je het? La­bo-ex­pert Elke Wollants geeft uitleg

  De omikronvariant zit vooral in de keel, dat weten we. Is het dan een goed idee om de neuswissers in onze mond te steken? Viroloog Marc Van Ranst meldde enkele weken geleden dat je gewoon in de keel kan testen, maar hoe doe je dit het best en waar moet je op letten? Lab Manager Elke Wollants geeft uitleg: “Gebruik gewoon een zelftest met een neuswisser en ga daarmee eerst in je keel voor je hem in je neus ronddraait.”