Intensiviste Jasperina Dubois, Jessa Ziekenhuis Hasselt, en intensivist Geert Meyfroidt UZ Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Intensiviste Jasperina Dubois, Jessa Ziekenhuis Hasselt, en intensivist Geert Meyfroidt UZ Leuven © Tim Dirven/Guy Puttemans

Intensivisten doen nog niet mee aan rush op de terrassen: “We houden bedden in reserve, voor als het fout loopt”

Voor het eerst sinds eind maart liggen er minder dan 750 patiënten op intensieve zorg. Een bemoedigend cijfer, maar voor intensivisten nog lang niet het sein om morgen ook mee de terrassen te gaan bevolken. Geert Meyfroidt (UZLeuven) en Jasperina Dubois (Jessa Ziekenhuis) kijken met de nodige voorzichtigheid naar de heropening van de horeca. “We houden nog wat bedden in reserve, voor als het foutloopt met die terrassen.”

 1. Een roadtrip langs wachtende terrassen, van kust tot Kempen: “Drie kruiwagens gekocht, om dronken klanten thuis af te kappen”
  PREMIUM

  Een roadtrip langs wachtende terrassen, van kust tot Kempen: “Drie kruiwagens gekocht, om dronken klanten thuis af te kappen”

  “Het wordt zoals La Boum, maar dan in héél Vlaanderen. Het is alleen maar te hopen dat ze om tien uur ‘s avonds met het waterkanon mijn klanten niet van het terras moeten komen spuiten.” Of: “Ik heb drie kruiwagens gekocht, dan kan ik mijn dronken klanten opladen en thuis gaan afkappen.” Wij reden kriskras door Vlaanderen, van de kust tot in de Kempen, en stelden vast dat er grote, grote, grote verwachtingen zijn voor de eerste stap richting het grote Bevrijdingsfeest. Al was dit de meest gehoorde zin tussen Zeebrugge en Achel: “Het is maar te hopen dat het niet regent.”
 2. Geen aanwijzing dat cyberaanval op BelNet uit China kwam, inbraak computernetwerk Binnenlandse Zaken “wel typisch werk van inlichtingendienst”

  Geen aanwijzing dat cyberaan­val op BelNet uit China kwam, inbraak computer­net­werk Binnenland­se Zaken “wel typisch werk van inlichtin­gen­dienst”

  Er is geen enkele aanwijzing dat de cyberaanval op BelNet begin vorige maand vanuit China zou zijn gekomen. De inbraak in het computernetwerk van de FOD Binnenlandse Zaken lijkt daarentegen wel typisch het werk van een inlichtingendienst. Dat heeft directeur Miguel De Bruycker van het Centrum voor Cyberveiligheid (CCB) dinsdag verklaard in de Kamer.