INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”, zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.

131 reacties

 • Mieke Ponet

  4 maanden geleden
  De gepensioneerde uit privé sector met het aalmoes pensioen vallen weer uit de boot want voor hen is er blijkbaar geen energie crisis en de huurders hebben ook niets gekregen op een paar kruimels na, dat zijn de zwakste in onze samenleving maar blijkbaar hebben N-VA en open VLD daar weinig mee te maken. Ik hoop dat deze mensen bij de verkiezing in 2024 zich dat zullen onthouden.
 • dirk gommaerts

  4 maanden geleden
  Stop met al die steunmaatregelen, bonusjes en subsidies. Pak gewoon wat minder af. Verhoog de belastingsvrije inkomenssom. Daarmee help je procentueel de laagste inkomens het meest. Maar ja, nu lijkt het of politici iets geven, terwijl ze gewoon teveel hebben afgepakt.
 • Daniel Ponnet

  4 maanden geleden
  Sociaal rechtvaardig! Laat me lachen ! Een alleenstaande met een brutoloon van 3000 euro pakt naast de job bonus en wordt als dank nog eens belast aan 52 % Heel rechtvaardig hé. Een grootverdiener waarvan de echtgenote 2500 euro bruto verdiend krijgt wel de job bonus . Begrijpe wie kan . De gepensioneerden zijn ze natuurlijk ook weer vergeten ! Afspraak bij de volgende verkiezingen Ik zal NIET aan jullie denken . Toch veel dank voor mijn 6 euro op mijn elektriciteits factuur
 • Louise janssens

  4 maanden geleden
  Wanneer gaan ze eens snoeien in hun parlementsleden, ja daar blijven ze af nochtans gaat daar enorm veel geld naartoe, dus mensen denk eens goed na op wie jullie in 2024 zullen stemmen.
 • Daniel Ponnet

  4 maanden geleden
  Er was eens een Vlaamse regering die met een uitgestelde september verklaring kwam en haar vriendjes rijkelijk bedeelde maar ze vergaten weer de gepensioneerden en de middenklasse De energieprijzen voor de Vlaming waren ze vergeten maar we kregen met zijn allen 6 euro tegemoetkoming op onze elektriciteit factuur waarvoor onze welgemeende dank .Zo gaat het in de geschiedenis boeken komen Wie begrijpt dat de NVA bij de peilingen nog zo een grote score heeft . Mensen denk goed na aub
 1. Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegevallen, hé”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren
  17

  Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegeval­len, hé”

  Tachtig jaar huwelijk. Tàchtig. Dat verdient pralines van de koning en een kus van de burgemeester. Want nooit eerder mocht in ons land een echtpaar klinken op een eiken bruiloft. Maria Angelina Haeseldonckx (97) en Eduard Cuyvers (99) uit Houthalen-Helchteren gaven elkaar in 1943 het jawoord. “Ruzie? Maken we nooit. En na al die jaren zijn we nog steeds niet uitgepraat.”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”
  Leuven
  1

  Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”

  Inbrekers hebben afgelopen nacht de aangepaste fiets van Karen (46) uit Kessel-Lo gestolen. Zij kreeg een paar jaar geleden de diagnose van Multiple Sclerose en liet de elektrische bakfiets op maat maken, maar kijkt nu tegen een torenhoge kost aan, als de fiets niet wordt teruggevonden. “Het is enorm vervelend”, doet Karen het relaas van de feiten. Ze vertelt ook hoe hard ze die fiets nodig heeft.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).