INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”, zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.

131 reacties

 • Mieke Ponet

  4 maanden geleden
  De gepensioneerde uit privé sector met het aalmoes pensioen vallen weer uit de boot want voor hen is er blijkbaar geen energie crisis en de huurders hebben ook niets gekregen op een paar kruimels na, dat zijn de zwakste in onze samenleving maar blijkbaar hebben N-VA en open VLD daar weinig mee te maken. Ik hoop dat deze mensen bij de verkiezing in 2024 zich dat zullen onthouden.
 • dirk gommaerts

  4 maanden geleden
  Stop met al die steunmaatregelen, bonusjes en subsidies. Pak gewoon wat minder af. Verhoog de belastingsvrije inkomenssom. Daarmee help je procentueel de laagste inkomens het meest. Maar ja, nu lijkt het of politici iets geven, terwijl ze gewoon teveel hebben afgepakt.
 • Daniel Ponnet

  4 maanden geleden
  Sociaal rechtvaardig! Laat me lachen ! Een alleenstaande met een brutoloon van 3000 euro pakt naast de job bonus en wordt als dank nog eens belast aan 52 % Heel rechtvaardig hé. Een grootverdiener waarvan de echtgenote 2500 euro bruto verdiend krijgt wel de job bonus . Begrijpe wie kan . De gepensioneerden zijn ze natuurlijk ook weer vergeten ! Afspraak bij de volgende verkiezingen Ik zal NIET aan jullie denken . Toch veel dank voor mijn 6 euro op mijn elektriciteits factuur
 • Louise janssens

  4 maanden geleden
  Wanneer gaan ze eens snoeien in hun parlementsleden, ja daar blijven ze af nochtans gaat daar enorm veel geld naartoe, dus mensen denk eens goed na op wie jullie in 2024 zullen stemmen.
 • Daniel Ponnet

  4 maanden geleden
  Er was eens een Vlaamse regering die met een uitgestelde september verklaring kwam en haar vriendjes rijkelijk bedeelde maar ze vergaten weer de gepensioneerden en de middenklasse De energieprijzen voor de Vlaming waren ze vergeten maar we kregen met zijn allen 6 euro tegemoetkoming op onze elektriciteit factuur waarvoor onze welgemeende dank .Zo gaat het in de geschiedenis boeken komen Wie begrijpt dat de NVA bij de peilingen nog zo een grote score heeft . Mensen denk goed na aub
 1. Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”
  48

  Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de regio’s bij HLN LIVE. “Dat is een andere discussie”, repliceert bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) in de studio.
 2. Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”
  PREMIUM
  1

  Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”

  Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.
 3. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  312

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.
 1. Aanvraag energiepremie kan weer, maar nog foutmelding mogelijk bij pelletcheque
  Update

  Aanvraag energiepre­mie kan weer, maar nog foutmel­ding mogelijk bij pelletche­que

  Sinds gisteren is het mogelijk om een tegemoetkoming van 250 euro aan te vragen voor wie zijn woning met pellets verwarmt. Maar lezers melden ons dat ze de aanvraag niet kunnen voltooien omdat ze bij het invoeren van het KBO-nummer van hun leverancier een foutmelding krijgen. “Vindt u uw leverancier niet terug in de lijst? Neem contact op met uw leverancier opdat die de nodige stappen kan ondernemen. De juiste leverancier selecteren is belangrijk voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.” Vervolgens lukt het niet om de aanvraag in te dienen.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstandaard veroorloven

  Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstan­daard veroorlo­ven

  Bijna een op de tien Belgen kan zich op materieel en sociaal vlak geen gangbare levensstandaard veroorloven. Zowat 1,083 miljoen inwoners werden in 2022 geconfronteerd met die situatie van ‘materiële en sociale deprivatie’. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de EU-SILC-enquête, zo meldt het statistiekbureau Statbel. Onder meer onverwachte uitgaven en het degelijk verwarmen van de woning liggen moeilijk voor een deel van de bevolking.