INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”, zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.

131 reacties

 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  De gepensioneerde uit privé sector met het aalmoes pensioen vallen weer uit de boot want voor hen is er blijkbaar geen energie crisis en de huurders hebben ook niets gekregen op een paar kruimels na, dat zijn de zwakste in onze samenleving maar blijkbaar hebben N-VA en open VLD daar weinig mee te maken. Ik hoop dat deze mensen bij de verkiezing in 2024 zich dat zullen onthouden.
 • dirk gommaerts

  2 maanden geleden
  Stop met al die steunmaatregelen, bonusjes en subsidies. Pak gewoon wat minder af. Verhoog de belastingsvrije inkomenssom. Daarmee help je procentueel de laagste inkomens het meest. Maar ja, nu lijkt het of politici iets geven, terwijl ze gewoon teveel hebben afgepakt.
 • Daniel Ponnet

  2 maanden geleden
  Sociaal rechtvaardig! Laat me lachen ! Een alleenstaande met een brutoloon van 3000 euro pakt naast de job bonus en wordt als dank nog eens belast aan 52 % Heel rechtvaardig hé. Een grootverdiener waarvan de echtgenote 2500 euro bruto verdiend krijgt wel de job bonus . Begrijpe wie kan . De gepensioneerden zijn ze natuurlijk ook weer vergeten ! Afspraak bij de volgende verkiezingen Ik zal NIET aan jullie denken . Toch veel dank voor mijn 6 euro op mijn elektriciteits factuur
 • Louise janssens

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan ze eens snoeien in hun parlementsleden, ja daar blijven ze af nochtans gaat daar enorm veel geld naartoe, dus mensen denk eens goed na op wie jullie in 2024 zullen stemmen.
 • Daniel Ponnet

  2 maanden geleden
  Er was eens een Vlaamse regering die met een uitgestelde september verklaring kwam en haar vriendjes rijkelijk bedeelde maar ze vergaten weer de gepensioneerden en de middenklasse De energieprijzen voor de Vlaming waren ze vergeten maar we kregen met zijn allen 6 euro tegemoetkoming op onze elektriciteit factuur waarvoor onze welgemeende dank .Zo gaat het in de geschiedenis boeken komen Wie begrijpt dat de NVA bij de peilingen nog zo een grote score heeft . Mensen denk goed na aub
 1. Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”
  92

  Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”

  Het aantal auto-ongevallen waarbij drugs in het spel zijn, stijgt. Alleen al in de eerste helft van dit jaar bleek bij 262 ongelukken met doden of gewonden de chauffeur onder invloed. In Vlaanderen betrapte de politie in diezelfde periode 4.318 druggebruikers achter het stuur. “Onze kleindochter werd 35 meter ver gekatapulteerd. Iemand die daarna gewoon thuiskomt en in z’n bed kruipt, weet niet meer wat de realiteit is.”
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.