REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen sleept Twitter voor de rechter na weigering om naaktfoto’s te verwijderen

Het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dient een strafklacht in tegen Twitter. Het sociaal medium weigerde naaktbeelden te verwijderen die verspreid werden zonder de toestemming van het slachtoffer. Het is de eerste keer dat het IGVM naar de rechter stapt tegen een sociaal mediaplatform.

2 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  4 maanden geleden
  Raar. Er zijn honderden naaktfoto's te vinden op het internet, van zowel M als V. In krantenwinkels zijn er al 50j speciale boekskes met naaktfoto's van bekenden en onbekenden op de cover. Zelfs beroemde actrices op pensioen, pronken graag met hun lichaam op de cover. Al deze heisa om een beetje bloot dat men zelf gemaakt heeft, is voor mij een raadsel. Als het vrouwen betreft, wordt de slachtofferrol al snel bovengehaald. Als het mannen betreft, is het hun eigen schuld. 
 • Jean West

  4 maanden geleden
  Hoeveel van die instituten voor gelijkheid, racisme enz. zijn ze wel in België? En allemaal subsidies ontvangen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”
  72

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"