BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Inspectie mag zich voortaan voordoen als klant of werknemer om discriminatie bij bedrijven op te sporen

Sociale Inspecteurs mogen zich bij bedrijven binnenkort voordoen als (potentiële) klanten of werknemers om discriminatie aan te tonen. De Kamer heeft het licht op groen gezet voor de zogeheten mystery calls. Daarnaast zijn nog een reeks maatregelen rond werk goedgekeurd.

40 reacties

 • André Van Laethem

  5 jaar geleden
  Heeft de regering nu nog niet begrepen dat de burgers geen multiculturele samenleving willen ? Deze waanzin in je bedrijf binnenhalen is nog veel lomper. Zeker als je er zelf al je spaarcenten ingestopt hebt.. Er komen vodden van.. wat een minister opdringt en niet door de bevolking ondersteunt wordt zal nooit werken.
 • André Van Laethem

  5 jaar geleden
  Een regel voor niets. Wie werft nu iemand aan via telefoon ?? Dit is een regel die nergens succes gaat afwerpen.
 • Nihal Eken

  5 jaar geleden
  Amai, de discriminatie die ze in het artikel bedoelen gaat niet enkel moslims hoor? Maar als ik de reacties lees, begrijpen sommigen het blijkbaar zoals ze het willen interpreteren. By the way; die discriminatie is er. En zoals ik zei niet enkel op vlak van Turken, Marokkanen,... Ik ben zelf hier geboren en opgegroeid, van ziens zou je niet zeggen dat ik een ander afkomst heb, maar wanneer ze achter mijn naam & afkomst vragen is het soms prijs. (maar gelukkig niet altijd!)
 • Jean West

  5 jaar geleden
  Ramie Abdel Heb je al de uitslagen van de andere kandidaten gezien?
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  En wanneer gaan ze eens wat doen tegen de discriminatie van de eigen bevolking, probeer als Belg maar eens aan een sociale woning te geraken met 2 kindjes en een op komst
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbalclub die goede schoolresultaten vooropstelt
  PREMIUM

  JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbal­club die goede schoolre­sul­ta­ten voorop­stelt

  “Mijn voetbalclub zorgde ervoor dat ik kon bijbenen voor wiskunde en Frans.” Amin (18) grijpt zijn kansen bij de City Pirates: een club waar jonge voetballers niet enkel worden begeleid door trainers, maar ook door maatschappelijk werkers. Liefst 1500 jeugdspelers dromen hier van profvoetbal. Maar de club zet school voorop. En toch hebben ze 2000 jongeren die er nu niet meer bij kunnen. “Het meest schrijnende compliment: we hebben meer jongeren op de wachtlijst dan leden.”
 1. Excentrieke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanjaro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”
  PREMIUM

  Excentrie­ke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanja­ro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”

  Wie wil weten of zot zijn zeer doet, kan het binnenkort aan Tommaso Bordoni (32) vragen. De Leuvense kleermaker gaat in september in een driedelig maatpak en kostuumschoenen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, beklimmen. “Ik wil dat iedereen op die berg naar mij kijkt en denkt: what the f**k is die aan het doen?”
 2. Mensen van vreemde origine blijven met achterstand kampen op Belgische arbeidsmarkt
  Werk

  Mensen van vreemde origine blijven met achter­stand kampen op Belgische arbeids­markt

  Mensen van vreemde origine blijven met een zware achterstand kampen op de Belgische arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de jongste socio-economische monitor van de FOD Werkgelegenheid en Unia, de derde in zijn soort die de situatie tot 2014 belicht. Nergens in Europa is de achterstand van personen van vreemde origine zo groot als in België. Bovendien blijkt dat een betere opleiding de jobkansen wel vergroot, maar de hardnekkige ongelijkheden niet wegneemt.