Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Inspecteurs zien bij bijna helft van werkgevers overtredingen coronaregels op de werkvloer

Bij bijna de helft van de gecontroleerde werkgevers zijn sinds de eerste lockdown van 13 maart één of meerdere inbreuken op de coronaregels vastgesteld. Vice-eersteminister en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) maakte de cijfers maandag bekend op een persconferentie.

10 reacties

 • Friedel Pas

  2 jaar geleden
  Wat betreft bril, met een spray die het aandampen tegen gaat kom je heel ver. Althans toch bij mijn dochter. Ik heb al vaak zeer intensief gefietst met mondmasker en nooit buiten adem geweest.  Je moet dan wel de chirurgische maskers gebruiken (stoffen werken minder goed en daar ben je rap buiten adem) en ook vaker vervangen omdat ze sneller verzadigd zijn bij zware arbeid. En de werkgever moet die chirurgische mijn inziens voorzien want noodzakelijk voor de job, of anders ze niet laten werken.
 • Frank Boulard

  2 jaar geleden
  Die controleurs zijn ambtenaren en hebben geen flauw idéé hoe het er aan toegat in privé bedrijven. Hun loon wordt op tijd gestort met of zonder resultaat. In privé wordt er gewerkt zo dat de zaak kan draaien en blijven bestaan.
 • David Hermans

  2 jaar geleden
  We zullen maar niet beginnen over het wijdverbreide misbruik van steunmaatregelen zeker?
 • Liz De Vuyst

  2 jaar geleden
  @Kristof: doe maar eens 8 uur zware arbeid met zo’n mondmasker. En een bril op uw neus. 1: direct buiten adem, 2: je ziet geen steek omdat uw glazen aangedampt zijn. Levensgevaarlijk als je machine-operator bent.
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Mondmasker zouden ze moeten verplichten de hele tijd aan te houden op de werkplek. Het kan overleven in de lucht. Maarja het is zoooooooo vervelend hè ... Deze cijfers mogen gerust x 10 gedaan worden want 1,5 meter ... datums eerder 15cm. Enja voor bureauwerk zou dit perfect moeten kunnen. Gewoon thuiswerken verplichten 3 dagen per week voor alle bureaujobs. Maarja dan dalen de inkomsten van benzine en diesel. Daarwringt het schoentje hem