Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Inspecteurs zien bij bijna helft van werkgevers overtredingen coronaregels op de werkvloer

Bij bijna de helft van de gecontroleerde werkgevers zijn sinds de eerste lockdown van 13 maart één of meerdere inbreuken op de coronaregels vastgesteld. Vice-eersteminister en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) maakte de cijfers maandag bekend op een persconferentie.

10 reacties

 • Friedel Pas

  2 jaar geleden
  Wat betreft bril, met een spray die het aandampen tegen gaat kom je heel ver. Althans toch bij mijn dochter. Ik heb al vaak zeer intensief gefietst met mondmasker en nooit buiten adem geweest.  Je moet dan wel de chirurgische maskers gebruiken (stoffen werken minder goed en daar ben je rap buiten adem) en ook vaker vervangen omdat ze sneller verzadigd zijn bij zware arbeid. En de werkgever moet die chirurgische mijn inziens voorzien want noodzakelijk voor de job, of anders ze niet laten werken.
 • Frank Boulard

  2 jaar geleden
  Die controleurs zijn ambtenaren en hebben geen flauw idéé hoe het er aan toegat in privé bedrijven. Hun loon wordt op tijd gestort met of zonder resultaat. In privé wordt er gewerkt zo dat de zaak kan draaien en blijven bestaan.
 • David Hermans

  2 jaar geleden
  We zullen maar niet beginnen over het wijdverbreide misbruik van steunmaatregelen zeker?
 • Liz De Vuyst

  2 jaar geleden
  @Kristof: doe maar eens 8 uur zware arbeid met zo’n mondmasker. En een bril op uw neus. 1: direct buiten adem, 2: je ziet geen steek omdat uw glazen aangedampt zijn. Levensgevaarlijk als je machine-operator bent.
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Mondmasker zouden ze moeten verplichten de hele tijd aan te houden op de werkplek. Het kan overleven in de lucht. Maarja het is zoooooooo vervelend hè ... Deze cijfers mogen gerust x 10 gedaan worden want 1,5 meter ... datums eerder 15cm. Enja voor bureauwerk zou dit perfect moeten kunnen. Gewoon thuiswerken verplichten 3 dagen per week voor alle bureaujobs. Maarja dan dalen de inkomsten van benzine en diesel. Daarwringt het schoentje hem
 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot? Geert Molenberghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken
  PREMIUM

  Kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot? Geert Molen­berghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken

  Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord ‘versoepeling’ in de mond te nemen. Maar hoe ‘intiem’ gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. “Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen.”
 2. Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?
  PREMIUM
  11

  Nu ook hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenver­ze­ke­ring? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?