Voor ‘La Boum’ op 1 april daagden flink wat feestvierders op in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
Voor ‘La Boum’ op 1 april daagden flink wat feestvierders op in het Ter Kamerenbos. © EPA

Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.

97 reacties

 • eduard jacobs

  1 week geleden
  Wie gaat er mee het terkamerenbos mee zuiveren , ? Genoeg is genoeg, de politie kan niet alles alleen, eens en voor altijd respect bijbrengen, bij deze ongelovigen met de zachte hand !
 • Chris Wouters

  2 weken geleden
  Hier zijn gewoon geen woorden voor. En dan nog zijn er hier mensen die dat evenement toejuichen (al gevaccineerd zeker?). De bijeenkomst is niet toegelaten en mag dus niet plaats vinden. Voor 1 keer ga ik akkoord met diegenen die het leger er willen bij halen (de meeste eenheden hebben een cursus "crowd controll" gevolgd) en samen (en onder bevel van een federaal politie officier) met de lokale en federale politie de plaats volledig afgrendelen. Die onnozelaars spelen met mijn en uw gezondheid!
 • Petra Verheyen

  2 weken geleden
  Dadelijk in de kiem smoren. Niet de kans geven om samen te troepen. Jullie zijn verwittigd. Zet politie en leger in en dadelijk ingrijpen. Meer dan 10 oppakken of wrgdrijven . Kaakslag voor iedereen die zich wel aan regels houdt en zeker voor de zorg. Als iedereen begint te dreigen en zijn eigen zin te doen ...
 • nicole desseyn

  4 weken geleden
  Al degenen die er komen oppakken zij hebben niets te willen !
 • victor vandesande

  4 weken geleden
  wat hopen ze te bereiken? Papa en mama zullen de gerechtskosten en de corona boetes toch wel betalen...
 1. Deel van technische staf Rode Duivels nu al ingeënt: een beetje stiekem, maar niet illegaal
  PREMIUM

  Deel van technische staf Rode Duivels nu al ingeënt: een beetje stiekem, maar niet illegaal

  Een deel van de technische staf van de Rode Duivels en minstens één lid van het directiecomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn maandag al gevaccineerd. Een beetje stiekem, want de bond had hen gevraagd geen kledij te dragen waarop een embleem van de KBVB stond. De voetbalbond maakte nochtans legaal gebruik van de overschotten die het vaccinatiecentrum van Ronquières uitdeelde. De trainersstaf en spelers zijn nog niet gevaccineerd, de bond hoopt dat de federale regering daarvoor binnenkort groen licht geeft. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft al laten weten dat hij pro is.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'