Vrouwen kunnen binnenkort tot tien jaar na het overlijden van hun partner proberen zwanger te worden met zijn ingevroren sperma.
Volledig scherm
Vrouwen kunnen binnenkort tot tien jaar na het overlijden van hun partner proberen zwanger te worden met zijn ingevroren sperma. © thinkstock

Ingevroren sperma van overleden echtgenoot wordt binnenkort tien jaar bewaard

Vrouwen kunnen binnenkort tot tien jaar na het overlijden van hun partner proberen zwanger te worden met zijn ingevroren sperma. Vandaag ligt die limiet op twee jaar, maar dat veroorzaakt onnodige tijdsdruk, vindt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Zijn voorstel om de termijn te schrappen, passeerde al op kabinetsniveau en ligt in januari op de regeringstafel.

 1. Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrijke factor bij uitzaaiingen van borstkanker

  Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrij­ke factor bij uitzaaiin­gen van borstkan­ker

  Een bepaald vetzuur, meer bepaald palmitaat, speelt een belangrijke rol in de vraag of een borstkankerpatiënt uitzaaiingen zal krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VIB-KU Leuven, dat de VIB vrijdag bekendgemaakt heeft. Palmitaat kan een reeks signalen in kankercellen in gang zetten, die de cellen in staat stelt om verder te groeien tot uitzaaiingen of metastasen. Morgen/zaterdag is het Wereldkankerdag.
 2. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  49

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?