BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Ingehuld” ter gelegenheid van “het 60ste verjaardag” van de “Democratische Republiek van Congo”: tenenkrullende taalfouten op gedenkplaat onafhankelijkheid Congo

ELSENE“Ter gelegenheid van het 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek van Congo. Ingehuld door...”. De Nederlandse tekst van de gedenkplaat die premier Sophie Wilmès (MR) vanmorgen onthulde in de Brusselse gemeente Elsene bevat maar liefst vier taalfouten.

48 reacties

 • Neeck du Marais

  3 jaar geleden
  Verontschuldigingen vanwege het gemeentebestuur tegenover de Nederlandstaligen is hier zeker op zijn plaats. wat zou de reactie van de Francofonen zijn moest de tekst in de Franse taal 'navenant' zijn?
 • Christophe Wouters

  3 jaar geleden
  Best wel grappig hoe mensen zich opwinden over taalfouten om er vervolgens zelf te maken in hun reacties...
 • Johan De Cauwer

  3 jaar geleden
  Laat dat plaatje maar hangen zoals het nu is. Het toont op overtuigende wijze aan dat de gruwel in Congo door de Francofone minderheid georkestreerd is. De Congolees spreekt Frans, de taal van onze toenmalige meesters. Meesters hadden we namelijk gemeenschappelijk, Vlamingen en Congolezen. De voortdurende vernederingen tot op de dag van vandaag ook.
 • Carl Peeters

  3 jaar geleden
  Daar verstaat toch niemand nederlands, dus is er toch geen probleem. Of anders klacht indienen
 • Luc Van Hauwermeiren

  3 jaar geleden
  Zolang die gedenkplaat maar betaald wordt door Vlamingen is er geen probleem.
 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.