BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Infrabel zet Siemens aan de schandpaal: "Vermoedelijk is er paniek aan de top over de verder dalende stiptheid van de treinen"

Infrabel zette vandaag een leverancier aan de schandpaal. "Siemens is verantwoordelijk voor grote storingen op het spoornet. Die veroorzaken 1 uur en 40 minuten vertraging per dag". Volgens Kees Smilde van de gebruikersvereniging TreinTramBus is er daarnaast méér aan de hand. "Er is een probleem met Siemens, maar er is vermoedelijk ook paniek aan de top over de verder dalende stiptheid van de treinen."

10 reacties

 • marijke boulet

  3 jaar geleden
  Treinen kunnen toch heel gemakkelijk altijd stipt rijden , bereken de tijd die de trein nodig heeft om een traject met maximaal toegelaten snelheid te rijden tel daar 10 % bij , nu kan de machinist/ computer de snelheid van de trein aanpassen zodat hij altijd net op tijd het station binnen loopt .
 • johan vankeirs

  3 jaar geleden
  Ik begrijp het niet goed meer,Nog nooit heb ik zoveel vertragingen geweten de laatste maanden.Gelukkig is het nog niet gelijk in frankrijk,waar ze maar efkens 3 maanden staken.Ook nog nooit meegemaakt.Jammer voor de reizigers en werkenden.
 • Jef Pauwels

  3 jaar geleden
  Zouden ze bij nmbs/Infrabel al gehoord hebben van redundantie van levensbelangrijke systemen ?
 • Paulus Boogaers

  3 jaar geleden
  Misschien nog wat ceo's en managers aan de top bijplaatsen, en nog wat politiek geparkeerde nitwits. Het probleem zal dan snel opgelost zijn. NOT!
 • Frans Vermeylen

  3 jaar geleden
  Ikke niet, hij was het! Klein mannen!
 1. Reissector wil af van verplichte quarantaine bij reis naar groene en oranje zones
  6

  Reissector wil af van verplichte quarantai­ne bij reis naar groene en oranje zones

  De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) roept het Overlegcomité op om het reisverbod vanaf 19 april definitief af te voeren. De sectororganisatie vraagt om reizen naar groene en oranje zones binnen Europa opnieuw zonder quarantaineverplichting mogelijk te maken. Daarnaast roept de VVR ons land op om zich aan te sluiten bij de Europese reiscorridors. Vanaf de zomervakantie zouden alle Belgen mits een coronapaspoort en sneltesten opnieuw op reis moeten kunnen vertrekken.
 2. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM
  145

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!