Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Infrabel dreigt met zware knip in spoornet

Kleine Waalse spoorlijnen moeten dicht en investeringen in de Antwerpse haven komen in gevaar als Infrabel niet snel meer budget krijgt. Daarvoor waarschuwt de netbeheerder in een interne nota die de raad van bestuur onlangs besprak, meldt De Tijd. Infrabel zegt te betreuren dat de interne documenten zomaar gelekt werden naar de buitenwereld. 

83 reacties

 • Roger Deprez

  2 jaar geleden
  Als men dit leest is het niet verwonderlijk dat de NMBS een put is zonder bodem, een verdeel sleutel van 60/40 hoe in godsnaam komen ze er bij om zo een regel in te voeren op economisch vlak. België een land waar compromissen tot in het absurde worden door getrokken.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  er moet terug dringend meer in openbaar vervoer worden geinvesteerd. er is blijkbaar wel geld genoeg voor nutteloze gevechtsvliegtuigen, steun aan de bedrijven die niet leidt tot werkgelegenheid, bedrijfswagens en andere onzin,
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  Francinne Declerque, als ik de huidige ticketprijs vergelijk met de service en stiptheid dan is deze 65% te hoog. De NMBS heeft vele tientallen jaren veel geld en tijd gekregen om zich te bewijzen maar het ging en gaat steeds verder bergafwaarts zoals hun jaarresultaten laten zien. Privatiseren is de enigste oplossing en zeker de goedkoopste oplossing.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Voor velen zijn we toch nog één land? Wallonië krijgt x % en Vlaanderen krijgt x%. Het zoveelste bewijs dat het land al heel lang opgesplitst is. Maar om het officieel te bevestigen kost dat heel veel postjes in de toekomst. Zelfs bij de NMBS. Of zijn budgetverdelingen tussen Noord en Zuid in Nederland , Frankrijk, enz, ook van toepassing? Denk het niet.
 • Andre Van Royen

  2 jaar geleden
  Als ze eens knippen in de bonussen van de directieleden en de vakbonden stoppen met om week te staken, kunnen ze nog uitbreiden i.p.v. te knippen in het spoornet.