Vaccinatiecentrum Hasselt
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Hasselt © Mine Dalemans

"Informatie- en meldpunt nodig voor wie zich tegen wil ouders wil laten vaccineren”

De 12- tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren zullen daarvoor de toestemming  nodig hebben van hun ouders. Maar wat met jongeren die zich, tegen de wil van hun ouders, toch willen laten vaccineren? Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gaf vandaag in het Vlaams Parlement aan dat de stem van het kind dan doorslaggevend zal zijn. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens denkt daarvoor aan een informatie- en meldpunt.

13 reacties

 • Sven D'Hooghe

  3 maanden geleden
  De laatste 20 maanden heeft de staat het medisch geheim omzeilt, onschuldige mensen huisarrest gegeven, broodroof gepleegd, avondklok ingesteld, burgers geïntimideerd, en tweederangsburgers geschapen. Nu zijn er plannen om het zorgpersoneel te cyberpesten en gaan ze ook het ouderlijk gezag ondermijnen. Of je nu pro of contra vaccin bent, dit moet toch een alarmbel laten rinkelen.
 • William De Ruyck

  3 maanden geleden
  onaanvaardbaar, dat en minderjarig kind zo een ernstige beslissing mag/moet nemen ! men spreekt hier over vaccinatie ! de gezondheid van een kind, die nog in volle ontwikkeling is - ik wil niet in de schoenen staan van wie zo'n regels goedkeurd - en wat als er iets misloopt ? wie gaat verantwoordelijk gesteld worden ? deze situatie is hallucinant !!
 • Kelly De Saedeleer

  3 maanden geleden
  En krijgen tieners die geen vaccin willen maar ouders wel, dan ook hulp? Vast niet want dat past niet in het kraampje van de vaccindonors. Wie A zegt moet ook B zeggen vind ik.
 • Jos Teugels

  3 maanden geleden
  En omgekeerd, als ouders verplichten? Jongeren hebben die iets te winnen dan buiten een vrije toegang tot het uitgangsleven in ruil voor een injectie abonnement? Geen antivaxer hoor, wel iets tegen goedkope propaganda.
 • Marion Van Saan

  3 maanden geleden
  De hersenen zijn pas volgroeid rond 25 jaar.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbetalen
  Gent

  Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbeta­len

  Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.