Infectioloog Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectioloog Erika Vlieghe. © BELGA

Infectioloog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavariant reden voor bezorgdheid, “maar het is ook niet de apocalyps”

De nieuwe coronavariant B.1.1.529, die intussen de naam omikronvariant heeft gekregen, is volgens infectioloog Erika Vlieghe reden voor “bezorgdheid”. “Maar anderzijds is het ook niet de apocalyps”, zo zei Vlieghe vrijdag in het duidingsprogramma Terzake op Canvas. “Het helpt ook niet om nu te panikeren en het mag ons niet afleiden van het werk dat we in België nog hebben met de deltavariant”, aldus Vlieghe. Ook denkt de infectioloog dat de extra coronamaatregelen die vrijdag zijn afgesproken in het onderwijs niet zullen volstaan om de situatie “onder controle” te brengen. 

 1. Zeven pv’s tegen dader, maar toch kon hij zijn hele gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”
  PREMIUM

  Zeven pv’s tegen dader, maar toch kon hij zijn hele gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”

  Maar liefst zeven pv’s werden opgesteld tegen Sead Osmanovic (39) voor huiselijk geweld. Tot tweemaal toe kon de psychotische man gecolloqueerd worden, maar evenveel keer gebeurde dat niet. Met gruwelijke gevolgen van dien: Osmanovic vermoordde zijn kinderen en ex-vrouw Anela Alic (31) met een mes in hun appartement in Pelt, en pleegde nadien zelfmoord. “Al zo vaak belden we de politie. Maar nu is het te laat”, getuigt zus Fehima Alic.
 2. Magneetvissers leveren vermoedelijk wapen Bende van Nijvel in bij politie. HLN was erbij: “We doen dit niet voor de beloning van 250.000 euro”
  PREMIUM

  Magneetvis­sers leveren vermoede­lijk wapen Bende van Nijvel in bij politie. HLN was erbij: “We doen dit niet voor de beloning van 250.000 euro”

  Een uzi van de rijkswacht die mogelijk gebruikt is door de Bende van Nijvel is terecht. Afgelopen weekend hebben Nederlandse magneetvissers het machinepistool, dat ze eind oktober in Damme hebben opgevist, braafjes binnengebracht bij de politie. “Maar we doen dit niet voor de beloning van 250.000 euro.” Of het wapen daadwerkelijk van de rijkswacht is geweest en of er een link is met de Bende zal nu snel blijken.