Erika Vlieghe
Volledig scherm
Erika Vlieghe © Reporters / QUINET

Infectiologe Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

De coronacijfers zitten weer in stijgende lijn en voorlopig lijken versoepelingen niet aan de orde. Bovendien hebben de coronamaatregelen ook een mentale impact. Steeds vaker hoor je dat de mensen het niet meer trekken. Maar daar is infectiologe Erika Vlieghe het niet helemaal mee eens. Zij vindt dat we moeten stoppen met te veel te zeuren. “Anders houd je het inderdaad niet vol.”

372 reacties

 • SANDRA VAN CAUWENBERGHE

  2 maanden geleden
  Met haar did salaries van 5.000 € netto per maand heeft zij gemakkelijk klappen. Denk ook eens aan de groeiende groep die in de miserie zitten. De cijfers zijn al maanden ongeveer stabiel. Doomdenkende “experts” spreken al even lang dat de 3de golf er is. Niks van. En die blijven maar het grote woord voeren. Maximaliseren i.p.v. minimaliseren van activiteiten.
 • Shelly Rovers

  2 maanden geleden
  Ja, want overdag komen mensen niet samen... En nu met de avondklok blijven mensen ook vooral niet bij elkaar maffen. Hou toch op man!
 • lars vandenberge

  2 maanden geleden
  Er moet blijkbaar nog eens een oorlog komen of een grote depressie met hongersnood. Dan gaan de mensen misschien nog eens beseffen hoe goed ze het hier hebben. Eten en drinken in overvloed, multimedia, netflix, shoppen en daguitstappen... Tijdelijk niet op café kunnen of luxereizen zijn dan de laatste zorgen.
 • Erwin Fiers

  2 maanden geleden
  Er zullen nog mensen onder de bruggen moeten slapen van armoede mevr.Vlieghe.Begin maar met het openen van een café.Eens zien wat je dan zal zeggen.Geldt ook voor velen hieronder die maar amper verder kijken tot het puntje van hun neus.Puur egoïsme en onwetendheid.@erwinfiers
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Als de nieuwsdiensten altijd objectief waren, de virologen uit één mond spraken, de politiekers alleen met realistische objectieven kwamen, zonder leugens of minimaliseren en zonder flaters, drukkingsgroepen en hun leden zich in hoofdzaak bekommerden om de volksgezondheid, niet om deadlines, als de burger zag dat iedereen de regels volgde of zo niet afdoende werd gestraft dan zou er minder gezaagd moeten worden. Nu hebben de mensen die zich wel aan de regels houden daar alle reden toe.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af