Ines De Vos, mevrouw Bart De Pauw: “Het is heftig, ja. En dat neem ik Bart ongelooflijk kwalijk. Maar hij is barbaars aangepakt”
Ines De Vos, de echtgenote van Bart De Pauw, spreekt voor het eerst tegen tv-camera’s over de zaak tegen haar echtgenoot. Ze doet dat in een uitgebreid gesprek met het onderzoeksprogramma Telefacts NU dat donderdag wordt uitgezonden op VTM. De echtgenote van De Pauw klaagt aan hoe de zaak tegen haar man is aangepakt. “Komaan, jongens. Wij zijn een beschaving. Dit is gewoon barbaars!”
Delen per e-mail
“Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat dit verhaal gekend is, omdat er op dit moment niemand is die daar iets van weet”. Zo begint De Vos het interview in Telefacts NU. “Elke keer als ze beginnen over die zaak, beginnen ze met de videoboodschap van Bart. Terwijl er van alles aan voorafgegaan is dat gewoon niet oké is. Dat ontslag van Bart stinkt. En ja, dat moet geweten zijn.” De Vos verwijst er naar de VRT die, volgens haar, De Pauw onrechtmatig aan de deur zette na de anonieme meldingen die er eind 2017 binnen kwamen.
In het interview laat De Vos in haar hart kijken als moeder van drie kinderen en echtgenote van De Pauw. Ze blijft achter haar man staan, maar geeft ook kritiek op De Pauw: “Ik ken Bart zijn verhalen en ik ken de context. Dat is eigenlijk niets nieuws. Dat allemaal zwart op wit lezen in verklaringen en berichten, is iets anders. Dat is heftig. Want dat is iets waar je niets mee te maken hebt maar wel bij wordt betrokken. Dat is niet leuk, echt niet leuk. En dat neem ik hem ongelooflijk kwalijk. Maar nogmaals, ik vind echt niet dat hij daar publiek voor gestraft moet worden.”
Telefacts NU brengt donderdag een gedetailleerde reconstructie van hoe de zaak Bart De Pauw in de openbaarheid kwam. De bekende tv-maker werd eind 2017 beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en stalking van meerdere vrouwen. In de reportage worden nieuwe elementen naar boven gebracht die een nieuw licht werpen op het ontslag van De Pauw.
Onderzoeksjournalist Thomas Van Hemeledonck: “Ons onderzoek legt een aantal nieuwe elementen bloot die relevant zijn in de totstandkoming van de zaak De Pauw. Wij doen geen uitspraken over schuld of onschuld. Dat is de taak van een rechter, niet van een journalist. Wel vinden we het belangrijk om na te gaan hoe het dossier rond De Pauw is gevormd, op basis van welke elementen en gedragingen.”
Het nieuwe seizoen van Telefacts Nu start morgen, donderdag 4 februari, om 21.50 bij VTM en op VTM GO
Lees ook:
Bekijk ook: Slachtoffers De Pauw maakten zich eerder al bekend
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sporten in stijl: de perfecte tassen voor tijdens je work-out
De lente staat voor de deur. Tijd om die wintervetjes aan te pakken! Een bezoekje aan de fitness zit er nog even niet in, maar ook in openlucht kan je aan je summer body werken. Ninashop.be selecteert haar favoriete tassen waarmee jij in stijl kan bewegen. -
IN KAART. Besmettingen dalen in alle Vlaamse provincies, behalve in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalt weer licht. De kaart van ons land kleurt nu veel groener. Alleen Limburg, Henegouwen, Namen en Brussel tekenen nog stijgingen op, elders dalen de besmettingen weer. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert. -
Is groepsimmuniteit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproductiegetal moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”
Het doel van de Belgische vaccinatiecampagne is streven naar de zogenaamde groepsimmuniteit om korte metten te maken met het coronavirus. Die groepsimmuniteit wordt bereikt als “minimaal” 70 procent van de bevolking is ingeënt. “Maar naarmate we te maken hebben met varianten met een hoger reproductiegetal, moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme. -
-
PREMIUM101
RECONSTRUCTIE. Overlegcomité kiest in extremis voor eenvoud: “Met 8 afspreken buiten? Of nee, pak met 10”
Vanaf maandag wordt de buitenbubbel uitgebreid: niet naar 8 personen zoals verwacht, maar naar 10 - een lastminute-ingeving, volgens een bron aan tafel. Dat was dan ook niet het grootste strijdpunt gisteren. Een reconstructie van hoe het Overlegcomité tot de huidige beslissingen kwam. -
PREMIUM77
‘Zelftesten’ wordt het toverwoord voor meer versoepelingen: wat betekent dat precies?
-
Sparen
Tijd om uw woning energiezuinig(er) te maken? Zo vindt u de goedkoopste energielening
Hebt u plannen om uw woning energiezuiniger te maken en denkt u eraan om hiervoor een lening af te sluiten? Weet dan dat u verschillende opties hebt: een specifieke energielening, een hypothecair krediet, een wederopname op uw hypotheeklening of het gratis Vlaamse renovatiekrediet. Spaargids.be overloopt de voor- en nadelen. -
Livios
Koken op inductie: dit zijn de troeven (en de kostprijs)
Meer dan de helft van de verkochte kookplaten zijn inductievuren. Een gasvuur is dus voor velen niet langer de beste optie om te koken. Vanwaar die verschuiving? En wat zijn de grootste troeven van inductie? Bouwsite Livios maakt je wegwijs.