BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Indrukwekkend: 600.000 kleien beeldjes symboliseren slachtoffers Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem

BinnenlandSinds vandaag staan er 600.000 kleien beeldjes in het West-Vlaamse provinciedomein De Palingbeek bij Ieper. Het gaat om het project Coming World Remember Me dat past in het herdenkingsprogramma rond de Eerste Wereldoorlog van de provincie. Kunstenaar Koen Vanmechelen en intendant Jan Moeyaert plaatsten samen de laatste beeldjes.

6 reacties

 • Ka Ka

  3 jaar geleden
  Voor de slag van Gallipolli gaan ze er nog eens zoveel nodig hebben. Dat was toch ook WO I? En waarvoor was dat oorlog nodig? 500.000 jonge mensen de dood in gestuurd op bevel van iemand uit zijn comfortabele zetel. We moeten meer doen om die jaren te herinneren en niet dezelfde fouten te maken. Oorlog is niet alleen een woord, de V2 rakketten die terreur zaaiden in Anterwerpen was nog niet zo lang geleden. Wie weet dat nog? Niemand.. We moéten oorlogen herinneren!
 • Xavier Le Belge

  3 jaar geleden
  mijn zoon heeft ook zo'n beeldje gemaakt en staat daar ergens tussen :)
 • Renée Schietekat

  3 jaar geleden
  En de kostprijs van dit zgz kunstwerk?
 • René Mertens

  3 jaar geleden
  Waarom de opbrengst naar Oost-Congo of Noord Oeganda ? Waarom niet hier in België mensen die het nodig hebben steunen ? Maar dan rechtstreeks deze mensen helpen, anders verdwijnt het weer in zakken van ... Zo zal het in Oost-Congo en Noord Oeganda wel verdwijnen in zakken van NGO's. Maar hier mensen helpen staat misschien niet zo deftig.
 • Ano Niem

  3 jaar geleden
  Moest het nu eens een goed doel zijn dat onze armen steunt..