N-VA kamerlid Björn Anseeuw
Volledig scherm
N-VA kamerlid Björn Anseeuw © BELGA

“Inactiviteit wordt aantrekkelijker”: N-VA vreest werkloosheidsval door akkoord welvaartsenveloppe

N-VA gaat niet akkoord met de verhoging van de minima voor uitkeringen die de sociale partners maandag zijn overeengekomen. Volgens Kamerlid Björn Anseeuw dreigt immers een werkloosheidsval, waarbij het aantrekkelijker wordt niet te werken. Bovendien onderneemt de regering niets om de werkloosheidsuitkeringen meer activerend te maken, kaart Anseeuw aan.

42 reacties

 • Vaneylen Pierre

  4 weken geleden
  In Zaventem smeekt men voor ongeschoold personeel, In Brussel hebben we de hoogste werkloosheid, ieder kan er met het openbaar vervoer geraken, doch het lukt niet . Voor de Polen en de Roemenen lukt het wel.
 • Johny Deketel

  4 weken geleden
  @Koen Hendrickx: er zijn veel gewone mensen die om redenen buiten hun wil, door enorme tegenslagen of ziekte, niet kunnen werken en die kunnen amper of net niet leven van hun uitkering. Maar ja, je moet al een “slimme” zijn om dat te kunnen beseffen, hé? En ter info: ik behoor absoluut niet tot die groep ongefortuneerden, maar ik heb afgezien van voldoende geld ook nog een hart!
 • claudio lugli

  4 weken geleden
  Voor zij die NVA groot gelijk geven..hoop erom dat je nooit wordt ontslagen omdat uw bedrijf elders gaat verhuizen of in faling gaat. Hoop dat jullie nooit een ernstige ziekte krijgen. Hoop dat uw werkgever zich altijd correct gedraagt,want zelf ontslag nemen is niet simpel..jullie zullen het nu wel goed hebben ,hoop dat zo blijft. Ons bedrijf zou ook nooit sluiten..tot ...het sloot.opeens.
 • Johan Janssen

  4 weken geleden
  Als de nva zijn zakken maar kan vullen en de rijken hun gat likken.
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Deze die werkten kregen een taks shift. Toen werd de kloof tussen actieven en niet actieven terug groter. Bovendien mochten de armsten met een uitkering die mee financieren via hogere taksen en accijnzen. Wat ze nu krijgen is een druppeltje op de hete plaat van de onrechtvaardigheid die de NV-A toen doorvoerde.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser