Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

In zoektocht naar 4 miljard euro wil regering ook besparen op ambtenarenpensioenen: wie gaat dat voelen?

PolitiekIn de zoektocht van de regering naar 4 miljard euro ligt een voorstel op tafel om te besparen op de pensioenen. Dat van de doorsnee ambtenaar zou minder snel stijgen. En de hoogste ambtenarenpensioenen worden afgetopt. Wie zou zo’n besparing het hardst voelen?

320 reacties

 • Sabine De Meyer

  5 maanden geleden
  Ambtenaren hebben een pak mindere andere voordelen tijdens hun carrière. Bedrijfsvoertuig, 14 de maand, groepsverzekering, gsm, laptop, maaltijdcheques. Reken dat eens mee. Is toch normaal dat een ambtenaar meer pensioen krijgt dat. Hun spaargeld zal op een pak minder staan.
 • Sonja Sonck

  5 maanden geleden
  Waarom moeten die een uittredingsvergoeding krijgen ? Zo’n bekwame mensen vinden overal nog werk !
 • Jellis Van Herzele

  5 maanden geleden
  Doe maar. Ik vind dit niet meer dan normaal. Heb 43 jaar in de privé gewerkt. Wij hebben toch ook genoeg gewerkt. En ook genoeg afgedragen aan de staat. Pensioenen zouden volgens mij moeten betaald worden volgens de jaren gewerkt. Of voor iedereen ongeveer gelijk.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Terecht !
 • JEAN-PIERRE MEIJERS

  5 maanden geleden
  Ik weet niet waar ze het halen,ik heb een ambtenaren pensioen ik kom niet aan 2000€,en trouwens als nog eens een index komt geef iedereen bv 50€ per maand bij dat is pas een besparing,dan heeft de middenklasse 50€ ipv van 30