In Willebroek moeten tuinen en opritten worden afgegraven: PFOS-waarden tien keer hoger dan in woongebied Zwijndrecht

Dat ze met een PFOS-probleem zaten, dat wisten ze al in Willebroek. Maar vanavond blijkt voor de inwoners van een tweehonderdtal huizen hoe erg hun probleem is. De PFOS-waarden zijn er zodanig hoog dat binnenkort een heel (nieuw) woongebied gesaneerd moet worden. Tuinen en opritten moeten worden afgegraven en het stof in de huizen geanalyseerd, blijkt uit informatie die onze redactie kon inkijken. “We gaan dit zo snel mogelijk opkuisen”, reageert Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA). 

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. 
Psychiater over bipolaire dader mesaanval: "Combinatie van stoornis met middelenmisbruik kan leiden tot controleverlies”

  Psychiater over bipolaire dader mesaanval: "Combinatie van stoornis met middelen­mis­bruik kan leiden tot controle­ver­lies”

  Maandagavond viel een 30-jarige man mensen aan met een mes in het Brusselse metrostation Schuman. Daarbij raakten drie omstaanders gewond. De dader, Anwar H., werd aangehouden wegens poging tot moord. Ondertussen blijk dat hij al drie keer was opgenomen in een psychiatrische instelling omwille van zijn bipolaire stoornis, waar hij overigens ook medicatie voor nam. Hoe kan het dat hij, ondanks het innemen van medicatie, toch zo'n mesaanval heeft gepleegd? Psychiater Sabine Wyckaert legt uit.