Winkelen in Brugge. Funshoppen is vanaf zaterdag niet meer mogelijk.
Volledig scherm
Winkelen in Brugge. Funshoppen is vanaf zaterdag niet meer mogelijk. © Benny Proot

In welke winkels moet je een afspraak maken, en waar niet?

Vanaf zaterdag kan je in niet-essentiële winkels enkel nog op afspraak terecht. Dat heeft het Overlegcomité woensdag beslist. Over welke winkels gaat het, en hoe gaat het in zijn werk?

44 reacties

 • rik casteleyn

  4 weken geleden
  Je moet nergens afspraken maken , enkel bellen als je voor de deur staat en ze laten u binnen . De OVLD is steeds gunstig gezind als het op verkopen aankomt , want het virus gaat niet winkelen .
 • Wouter Swinnen

  4 weken geleden
  Dus even afspraak maken aan de deur van de winkel. Enkele minuutjes wachten en dan naar binnen? Belgen en de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ook al is het niet slim, daar zijn we toch goed in hé... :p
 • Lucien De Saedeleer

  4 weken geleden
  Waarom gebeurt dit niet aan onze grenzen ? Ook met Nederland is dit noodzakelijk. Controles in de stations bvb, nederlanders zakken massaal af naar Antwerpen. Ze gaan winkelen in groep en zijn bijzonder irritant en zelfs agressief als je hen wijst op 1 persoon in de winkel. Na sluiting van de winkels rond 18u zie je ze massaal terug naar het station wandelen.
 • Peter de Bakker

  4 weken geleden
  Corona is hier om te blijven, het wordt tijd dat we daar vrede mee nemen en verdergaan met ons leven
 • Frans Peeters

  4 weken geleden
  Kunnen we geen voorbeeld aan Zweden nemen en deze economie doet het prima dan alles te sanctioneren om de indruk te geven dat de maatregels goed opgevolgd worden
 1. HET DEBAT. Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden?
  82

  HET DEBAT. Moet de zomervakan­tie in het onderwijs ingekort worden?

  De coronacrisis heeft voor heel wat leerachterstand gezorgd bij een aantal leerlingen. Pedagoog Dirk Van Damme van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) pleit daarom voor een inkorting van de zomervakantie. “De zomervakantie inkorten met twee weken zou een stap vooruit zijn”, aldus Van Damme. Wat denk jij? Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”
  PREMIUM
  9

  Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”

  Het decennialang als cafésport gedoodverfde vogelpikken of darts verhuisde door toedoen van de lockdown en het internationale succes van Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh van het café naar de garage en de woonkamer en verovert nu ook de school. In het Sint-Aloysiuscollege in Menen ploffen de pijltjes voorlopig enkel tijdens de middagpauze in het bord, volgend schooljaar zal darts deel uitmaken van de lessen lichamelijke opvoeding. “Maar darts kan ook in de lessen fysica en in taalvakken geïntegreerd worden.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen