Marion Naert (48) en Miet Vanhassel (41), bewoners van een tiny house.
Volledig scherm
PREMIUM
Marion Naert (48) en Miet Vanhassel (41), bewoners van een tiny house. © Gregory Van Gansen / Photo News

‘In uw kot’ blijven op amper 20 vierkante meter: zo beleven bewoners van een ‘tiny house’ de coronapandemie

De coronacrisis heeft veel mensen doen twijfelen over hun woningkeuze en de voorbij maanden steeg de verkoop van huizen met een tuin gigantisch. Maar hoe beleven bewoners van een ‘tiny house’, die wonen op amper 20 vierkante meter, de coronatijd? “Je bent zo vrij als de ruimte die je vrij hebt in je hoofd. Daar veranderen de afmetingen van je woning niets aan.”

  1. Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

    Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

    Op maandag 12 juli “voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas”. Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een “centrum voor natuurrampen”. “Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”, aldus Dehenauw.