Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

In uw huis is het coronavirus venijnig. In het rusthuis een sluipmoordenaar

Als het coronavirus in uw huis zit is het venijnig. Zit het in een rusthuis, dan is het een sluipmoordenaar. De eerste cijfers uit de Vlaamse rusthuizen lijken dat te staven. De afgelopen drie weken stierven 619 bewoners met symptomen van het coronavirus. Hebben we de situatie nog onder controle?

20 reacties

 • Eric Deckers

  2 jaar geleden
  Wel dat hier de nodige hulp en acties nodig zijn om dit onder controle te krijgen en deze mensen te ondersteunen is vanzelfsprekend. Maar wil toch ook even de verantwoordelijkheid aanspreken van deze "rusthuisfabrieken" van bedrijven dit met een minimum aan investeringen ( personeel en omkadering ) een maximale winst willen halen uit dit gebeuren. Het wettelijke minimum zal wel voldoende zijn he...
 • claude sanders

  2 jaar geleden
  Mijn moeder is op 13.12.2019 overleden in het WZC Breugheldal Dilbeek en ergens ben ik blij dat ze heel deze heisa niet meer heeft moeten meemaken.Mijn moeder heeft er 6 jaar verbleven en dagelijks ging ik op bezoek.Ik heb er kunnen vaststellen dat het verzorgende personeel zich heeft ingezet niet 100% maar 200 % met de middelen die zij hadden, middelen die niet voldoende waren zeker m.b.t de bezetting van het personeel.En nu met de covid 19 problematiek heeft de regering te laat gereageerd !!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Kan een minister in gebreke worden gesteld via de rechtbank? Aan mensen uit de rusthuizen , indien ja , doe dit dan. Aan familieleden van overledenen uit de rusthuizen raad ik hetzelfde aan.
 • patrick claeys

  2 jaar geleden
  Hét probleem in ons landje: De politici hebben geen voelsprieten! Al een geluk dat de media vele problemen aan de kaak stelt, pas op dat moment ontwaken ze geleidelijk... Er wordt in dit land meer energie verspild aan loze verontschuldigingen dan aan nuttige actie!
 • Sabrina Cools

  2 jaar geleden
  Ik schaam mezelf op dit moment om Belg te zijn! Het tart alle verbeelding... Hoe weinig is het leven van senioren waard? Ja het begint bij een lakse houding van de overheid maar ook van sommige directies! Verplicht uw personeel om mondmaskers te dragen! Als de besmetting nog niet in het huis zit, zijn zij de enige die het onbewust kunnen binnenbrengen. Desnoods dragen ze zelfgemaakte maskers, vrijwilligers overal in het land willen bijdragen aan het maken daarvan.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.