Volledig scherm
© Benoit De Freine

In twee weken tijd 30 medewerkers NMBS slachtoffer van agressie: “Dit is onaanvaardbaar”

In twee weken tijd zijn maar liefst 30 medewerkers van de NMBS het slachtoffer geworden van agressie tijdens het werk. Dat meldt CEO Sophie Dutordoir op Twitter. “Ik veroordeel deze daden ten zeerste”, klinkt het. “We zullen ze gerechtelijk vervolgen.”

 1. Verdediging vraagt vrijspraak voor treinbestuurder na dodelijke treinramp in Leuven, parket eist twaalf maanden cel
  PREMIUM

  Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor treinbe­stuur­der na dodelijke treinramp in Leuven, parket eist twaalf maanden cel

  De 36-jarige treinbestuurder uit het Oost-Vlaamse Wichelen die 3,5 jaar geleden aan de basis lag van een dodelijk treinongeluk in Leuven, wil de vrijspraak. Volgens de verdediging van Tom C. was de signalisatie langs het spoor misleidend. Bijgevolg reed de machinist véél te snel en ontspoorde de trein. Het dodelijk slachtoffer, een 21-jarige Waal, zat in de wagon die kantelde.
 2. Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”

  Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaar­dig­heid?”

  Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”