De dader van de carnavalsmoord droeg een opvallend t-shirt met twee foto's van zijn dochter die alles voor hem betekent. Hij heeft er nog steeds goed contact mee, ook vanuit de gevangenis.
Volledig scherm
De dader van de carnavalsmoord droeg een opvallend t-shirt met twee foto's van zijn dochter die alles voor hem betekent. Hij heeft er nog steeds goed contact mee, ook vanuit de gevangenis. © Koen Baten

In T-shirt van dochtertje (11) om vonnis te aanhoren: dader carnavalsmoord Aalst veroordeeld tot 24 jaar cel

De Dendermondse strafrechter heeft Fabrice A. (43) uit Erpe-Mere veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de zogeheten carnavalsmoord. Hij is ook levenslang ontzet uit zijn burgerrechten. Om zijn vonnis te aanhoren, had A. een t-shirt met foto's van zijn elfjarig dochtertje aangetrokken. "Zijn dochtertje is nog zijn enige lichtpuntje", zegt advocaat Jeroen D'hondt.

29 reacties

 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Dev Verslegers: je verwart twee zaken: Abdeslam moet nog voorkomen voor het proces over de aanslagen, en dan zal hij zeker levenslang krijgen!
 • Nancy Schelck

  3 jaar geleden
  Stefan vantstraat. Zij waren mijn buren. Zijn vrouw was vriendelijkheid zelf, nooit een verkeerd woord en zorgde goed voor haar gezin. Zij verdiende dit niet!!! RIP Sofie xxx ik vergeet u nooit
 • Sobek Wessels

  3 jaar geleden
  Waarom moet er Mildheid zijn tov deze dader ?? Hij heeft het slachtoffer gewoon brutaal vermoord met voorbedachtheid en dus de doodstraf gegeven !! En dan zijn er hier nog die de vrouw beschuldigen van een Feeks te zijn ?? Het feit dat hij haar met een hamer het Hoofd inslaat zegt meer over hem als alcohol verslaafde geweldenaar en jaloerse Zak !! Gewoon levenslang zonder vrij te komen !!
 • dev Sleger

  3 jaar geleden
  24 jaar, burgerrechten afgenomen voor moord met voorbedachte rade. 20 jaar, geen burgerrechten afgenomen? voor participatie massamoord (aanslag) met voorbedachte rade. Ik vind dit echt niet kunnen, de verhouding hier is totaal uit balans. Dat je 20 jaar+ krijgt voor een moord kan ik goed verstaan, maar dat iemand als abdeslam dan wegkomt met slechts 20 kan ik in deze context totaal niet verstaan.
 • guy vermeulen

  3 jaar geleden
  moest levenslang zijn !!
 1. België gaat 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen opvangen
  2

  België gaat 72 asielzoe­kers uit Griekse vluchtelin­gen­kam­pen opvangen

  België zal deze zomer 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen laten overbrengen. Op die manier zullen de vluchtelingen hun asielprocedure in ons land kunnen doorlopen. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is het “een belangrijke daad van solidariteit”. Mahdi wil in totaal tot 150 asielzoekers in ons land opvangen om de druk op het Griekse asielsysteem te verminderen. De operatie voor de overige 78 mensen loopt nog.