Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw. © Photo News

In plaats van schadevergoeding kan deze zaak Bart De Pauw zelf nog veel geld kosten: waarom rechtbank VRT over hele lijn gelijk geeft

Bart De Pauw (54) kan fluiten naar de miljoenen die hij eist van de VRT, die in volle #metoo alle samenwerking stopzette. Zijn schadeclaim keert als een boemerang in zijn gezicht terug. Want van de burgerlijke rechtbank moet De Pauw nu zélf een schadevergoeding betalen aan de openbare omroep wegens reputatie- en imagoschade. “Dit is een erg grote teleurstelling.”

36 reacties

 • Willy Loyaerts

  5 maanden geleden
  Bied je verontschuldigingen aan en neem aan dat je in de fout bent gegaan en ben blij dat je vrouw je nog in de armen neemt
 • JOHAN VLEIRICK

  5 maanden geleden
  Zijn gedrag was totaal ongepast, zijn veroordeling terecht! Hij had dus sowieso geen recht op die schadevergoeding! Dit is de juiste beslissing!
 • Denis Stock

  5 maanden geleden
  Welke imago schade? Veel stelt het Huis niet meer voor. Het is een gepolitiseerde instelling.
 • Peggie Van Audenhove

  5 maanden geleden
  Ik hoop oprecht dat ze in beroep gaan, vrt heeft zonder enig bewijs Bart en zijn bedrijf op straat gezet en dan ook nog eens valse beschuldigingen daarbij geuit ('100-den berichten met pornografische inhoud)', is dat dan geen laster, eerroof en broodroof? Ik zou zoals Herman B. gisteren ook graag eens de motivering van de rechter willen weten.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Hopelijk zou dit zijn arrogantie een beetje kunnen temperen nu hij pardoes met beide voeten terug op de grond werd geplaatst, gedaan met zweven.
 1. Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in supermarkt. Zijn warenhuizen gewapend? “Voor je het weet, zijn we weer wc-papier aan het hamsteren”
  PREMIUM
  13

  Retailex­pert voorspelt “ongewoon weekeinde” in supermarkt. Zijn warenhui­zen gewapend? “Voor je het weet, zijn we weer wc-papier aan het hamsteren”

  De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij Delhaize. “In sommige van onze winkels zien we nu de helft meer klanten.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.