De flacons met het vaccin worden bewaard in "pizzadozen"
Volledig scherm
PREMIUM
De flacons met het vaccin worden bewaard in "pizzadozen" © Photo News

In pizzadozen van diepvriezer naar ontvanger: dit hebben we geleerd uit de generale repetitie van het vaccinatieproces

Het vaccinatieproces wérkt - op enkele details na. Van de levering van diepgevroren flacons in ‘pizzadozen’ tot de inenting in een woonzorgcentra: alle stappen werden minutieus getest. Vier ziekenhuizen en vier rusthuizen deden mee aan de zogenaamde dry run - een algemene repetitie met alles erop en eraan, behalve het echte vaccin van Pfizer. Dat wordt pas toegediend in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar. “We zijn klaar. Er zijn nog enkele werkpunten, maar geen grote problemen die de volgende dagen niet kunnen opgelost worden”, zegt professor Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. De dry runs hebben ons deze zes lessen geleerd.

13 reacties

 • Tiziana Troukens

  3 weken geleden
  An De Clercq: klopt niet wat je zegt. Een vaccin eisen mag wel degelijk. Er worden al tientallen járen vaccins tegen Gele Koorts geëist om in heel wat landen binnen te mogen, bijvoorbeeld.
 • Linda De Baer

  1 maand geleden
  Normaal is er ongeveer 10 jaar nodig om een vaccin te testen en nu is alles al veilig op 9 maand! Wat gebeurde er vroeger met het softenon medicatie?, door dat medicament werden er veel misvormde kinderen geboren
 • An De Clercq

  1 maand geleden
  Het feit om je te laten vaccineren of niet dient een vrije keuze te blijven, want anders kunnen we niet meer spreken van een democratie, men is nog steeds baas over eigen lichaam. Ook diensten mogen geen vaccin eisen, want dan doet men aan discriminatie als men enkel "gevaccineerden" toelaat. Dit op wettelijk gebied. Op medisch gebied nu: mensen die zich laten vaccineren dienen te beseffen dat de effecten/bijwerkingen op lange termijn niet gekend zijn, bijv. mogelijks kanker na 5/10/20 jaar.
 • Leonie Verheyde

  1 maand geleden
  Of mensen nu willen gevaccineerd of niet zal weinig rol spelen is mijn persoonlijke mening. Als je op reis wilt met het vliegtuig, verblijf in een hotel, deelname aan een “massa-event” van eender welke vorm, dan zal er volgens mij enkel toegang verschaft worden wanneer je kan aantonen dat je gevaccineerd bent.
 • Jos Dupont

  1 maand geleden
  Moeten we niet wachten op het verslag van een onderzoekscommissie ,die nog moet samengesteld worden ! om te onderzoeken hoe ze dat gaan organiseren ??
 1. Over drie weken grote problemen verwacht in ziekenhuizen als besmettingen nu niet beginnen dalen
  PREMIUM

  Over drie weken grote problemen verwacht in ziekenhui­zen als besmettin­gen nu niet beginnen dalen

  Het aantal coronabesmettingen moet nú naar beneden gaan. Lukt dat niet, dan worden er over drie weken opnieuw grote problemen verwacht in onze ziekenhuizen. “We zijn uiteraard ongerust”, zegt professor Philippe Jorens van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Het zou best kunnen dat we tegelijkertijd aan het vaccineren zijn én aan het vechten tegen een derde golf.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'