Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

IN KAART. Zoveel lokale belastingen betalen ondernemingen in uw gemeente

Vlaams volksvertegenwoordiger Maurits Vande Reyde (Open Vld) roept op om nutteloze lokale belastingen op ondernemers af te schappen. “Het zijn pestbelastingen zoals een taks op drijfkracht, steenbakkerijen en vermakelijkheden. Absurd en niet meer van deze tijd”, klinkt het. Vorig jaar waren die belastingen goed voor een bedrag van 235 miljoen euro. 

22 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Zulma Terrana, die "zelfstandige graaiers" en ondernemers scheppen werkgelegenheid. Ze betalen reeds mondiale, internationale, Europese, federale, regionale en provinciale belastingen. Die lokale pestbelastingen zijn dan net ietsje van het goede teveel.
 • Rene Dannau

  2 jaar geleden
  entoen verkocht verrotstad de elektriciteit en begonnen al de gemeenten allerlei pestbelastingen uit te vinden.en hij zag dat het goed was en stak het smeergeld in zijn zakken.
 • james vroman

  2 jaar geleden
  extra belastingen voor bedrijven maken niet alles duurder voor iedereen ..je koopt gewoon verder over de grens ...
 • Zulma Terrana

  2 jaar geleden
  Schrijf er nu eens bij hoeveel de gewone man in totaal betaald. Het is echt wel tijd dat de zelfstandige graaiers stoppen met klagen en wat meer mogen beginnen bijdragen aan de samenleving.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als het voor de ondernemer of de zelfstandige is dan zijn ze wakker bij de OVLD. Maar de talrijke pestbelastingen voor de gewone burger die helpen ze zelf invoeren. Hun Turteltaks en Tommeleinfacturen niet vergeten.