PhotoNews/HLN
Volledig scherm
© PhotoNews/HLN

IN KAART. Zo stemde jouw gemeente bij alle verkiezingen van de afgelopen 40 jaar

Met uw stem heeft u vandaag de politieke kaart van Vlaanderen mee ingekleurd. De resultaten lopen nog binnen, maar Vlaams Belang is nu al de grote overwinnaar. De extreemrechtse partij stijgt in elke gemeente waar er al uitslagen bekend zijn. Maar hoe zagen de verkiezingskaarten er de afgelopen veertig jaar uit? En hoe evolueerde het politieke landschap? We zochten het voor u uit.

50 reacties

 • Peter De Coninck

  3 jaar geleden
  Een partij voor alleenstaanden .voor invalide.voor alleen staande moeders of vaders.hun onkosten zijn even groot maar moeten het stellen met veel minder.ga maar eens een lening aan. Hoop dat ze nu eigenlijk eens iets doen wat moet anders stop ik met kiezen.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  De traditionele partijen en ook NV-A en Groen hebben nooit een voorstel gedaan waar ze zelf iets willen inleven. Ze zorgen altijd de rekening positief blijft. Verlagen ze hun officiële vergoedingen dan stijgen de onkosten nota's. Ook al ben ik geen VLBelang stemmer ik ben blij dat het potje grondig geschud is.
 • annick vansnick

  3 jaar geleden
  Wanneer zal er eens een partij zijn die iets doet voor alleenstaanden wetende dat er bijna 1 miljoen van zijn. Dat zou een partij zijn die massa kiezers zou hebben zonder dat ze anderen zwart maken
 • Jan Janssens

  3 jaar geleden
  Als men het heeft over geld oever de balk gooien, kijk eens naar regeringen Verhofstadt !!!! Met Groen, Vld & SP-A. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het generatie pact dat de latere regeringen moeten uitvoeren, zoals de pensioen leeftijd op 68, wie me niet gelooft, de SP-A heeft dit samen met het ABVV goedgekeurd en zoek het maar op - google.
 • Marie Vanakker

  3 jaar geleden
  @PAUL VAN DEN AKKERVEKEN leg mij dan eens uit hoe ze hun laatste put schulden van 8.8 miljard hebben gemaakt of waren dat ook weer sossen ?De kaarten liegen niet NVA is al meer dan 10 jaar baas over het beleid . Als je problemen van vorige regeringen niet kan oplossen op 10 jaar tijd ben je misschien niet de juist partij om dat te doen .Maar daar hebben rijken /bedrijven geen oren naar die denken aan 5 jaar extra financiële massage .
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.