Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

IN KAART. Zit uw gemeente boven de ‘coronadrempels’?

De overheid werkt aan een systeem om nieuwe corona-uitbraken lokaal te controleren en in te dijken. Daarbij hanteert federaal wetenschappelijk instituut Sciensano twee drempels: in de laatste zeven dagen moet het aantal nieuwe bevestigde besmettingen in een gemeente hoger dan 20 per 100.000 inwoners zijn, en de trend moet vijf dagen op rij stijgend zijn. De voorbije week zijn vier gemeenten boven die drempel uitgekomen, en hebben ze een ‘alert' van Sciensano gekregen. Op de kaart en in de tabel hieronder kan u de cijfers voor uw eigen gemeente opzoeken.

10 reacties

 • Joseph De Cuyper

  1 jaar geleden
  Heel Antwerpen is nu één groot gebied - wat heb je daaraan als je in Berchem (2160), Hoboken (2020) of Merksem (2170) woont ? Kan dat nu echt niet per postcode ?
 • Romana Crabbe

  1 jaar geleden
  Maar hoeveel zijn er die net als ik nog niet getest zijn ? Hoe weten ze die cijfers dan ?
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  etienne, als ze eerder het aantal zieken per gemeente bekend gemaakt hadden zouden mensen ook ipv meer opletten kunnen gaan denken het zijn er maar ... en dan juist minder opletten dus prima dat dit nu pas gebeurt
 • wilfrid haesen

  1 jaar geleden
  Gemeenten nog onderverdelen?moesten ze de aangekondigde bezoeksversoepeling in de rusthuizen van volgende week terugschroeven of afblazen in riemst dan weet ik niet wat er gaat gebeuren.ik vrees dan voor echte drama’s.
 • Ronny Quintens

  1 jaar geleden
  Oostende bvb besmettingsrisico hoger door toeristen . Na 10 dagen vakantie keren toeristen terug en worden in hun regiokliniek verzorgd. Sluit je dan oostende af ??
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.