Beelden uit het vaccinatiecentrum in Flanders expo in Gent.
Volledig scherm
Beelden uit het vaccinatiecentrum in Flanders expo in Gent. © Wannes Nimmegeers, Google Maps

IN KAART. Vanaf wanneer zet uw vaccinatiecentrum de eerste prikjes?

Maandag opende in Beringen het eerste vaccinatiecentrum van Vlaanderen: het startschot voor de vaccinatie van zorgkundigen uit de eerste lijn, zoals huisartsen. Gisteren openden een twintigtal centra hun deuren om de eerste prikken te geven, vandaag begint een volgende groep eraan. Wanneer opent uw vaccinatiecentrum? En hoeveel inentingen worden er de eerste drie weken gezet? Dat ontdekt u op onderstaande kaart en tabel. Ter herinnering: vanaf maart begint het grote werk, met de 65-plussers die dan aan de beurt zijn. Daarna is het aan de hele bevolking. 

47 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  7 maanden geleden
  Waarom wordt er totaal geen rekening houden met mensen die het onlangs hebben gehad? Die hebben toch ook antilichamen? DIe hebben dus nu meteen geen vaccin nodig. Hoe lang kan je een samenleving blijven platleggen? Eens het weer beter wordt, zullen veel mensen buiten samentroepen, dat houd je met alle doemberichten van de wereld niet meer tegen.
 • Marianne Van den Lemmer

  7 maanden geleden
  Ze trekken het minstens tot 2024, haja, anders zijn het vervroegde verkiezingen hé.
 • medard albrechts

  7 maanden geleden
  awel, ik denk dat dat volgend jaar zal zijn, aa u bedoelt de eerste prikjes, wel die zijn al gegeven, en daar zal het zowat bij blijven, als er tegen eind dit jaar 2 miljoen belgen gevaccineerd zijn , dan mogen we lachen, en als er nog iets open gaat, wel tegen oktober gaat alles terug dicht voor 6 maanden, toffe vooruitzichten niet
 • medard albrechts

  7 maanden geleden
  vaccinatie centrums, dikke flop jongens, het was al ambras omdat de verplegers meer krijgen per spuit dan de vrijwillige spuitenzetters, goed bezig dus, en waar zitten de vaccins? onderweg ? nog in productie, of moeten ze terug heruitgevonden worden? eer iedereen zijn spuitje heeft zijn we 3 jaar verder, dus logisch nadenken, alles blijft nog zeker 3 jaar dicht
 • Frank Van den Bulck

  7 maanden geleden
  Op deze manier, en tegen dit tempo zal het wel tegen 2030 of zo zijn dat iedereen volledig gevaccineerd zal zijn. Maar tegen dan is het ook niet meer nodig. Daartegen ligt al een groot deel van ons ouderen al onder de zoden !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).