IN KAART. Per provincie: waar kan u dit weekend al zwemmen in openlucht?

Vandaag klimt het kwik tot 25 graden, zondag zit er zelfs 28 graden in. De omegablokkade brengt de zomer in het land en dan kan waterpret niet uitblijven. Maar waar kan u dit weekend in veilige omstandigheden genieten van een zwempartij in openlucht? Dankzij dit overzicht van VTM Nieuws komt u alvast niet voor verrassingen te staan.

 1. Van Quickenborne haalt uit naar CD&V-voorzitter Mahdi na TikTok-video over heksenjacht op Acid: “Brutale aanval tegen onze rechtsstaat en onze democratie”
  update

  Van Quickenbor­ne haalt uit naar CD&V-voorzitter Mahdi na Tik­Tok-vi­deo over heksen­jacht op Acid: “Brutale aanval tegen onze rechts­staat en onze democratie”

  Terwijl minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) oproept tot sereniteit in het debat rond de straffen voor de Reuzegommers die veroordeeld werden in de zaak-Sanda Dia, vindt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi het net ongepast dat er zo scherp wordt gereageerd op de video van Acid, die de Reuzegommers aan de schandpaal nagelde. Dat zegt hij in een TikTok-video. N-VA-fractieleider Peter De Roover haalde in ‘De afspraak’ dan weer scherp uit naar de CD&V-voorzitter: “Sommige politici willen graag ‘de populaire’ uithangen”, en ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) veroordeelt de video. In een gesprek met HLN LIVE verdedigt Mahdi zich: “Ook voor mijn TikTok-video was er geen sereniteit in deze zaak.”
 2. Verklede Bart De Wever ‘headliner’ op middeleeuws festival: “Ik word daar kinderlijk blij van”
  PREMIUM
  14

  Verklede Bart De Wever ‘headliner’ op middel­eeuws festival: “Ik word daar kinderlijk blij van”

  Het middeleeuws festival ‘De Quaeye Werelt’, dat komend weekend in Antwerpen plaatsvindt, heeft er last minute een knaller van een ‘headliner’ bij. Bart De Wever (52) zal er zaterdag zijn opwachting maken verkleed als Filips van Marnix van Aldegonde (1540-1598), één van zijn illustere voorgangers als burgemeester van Antwerpen. “Inclusief molensteenkraag en sober, zwart calvinistenmutsje, maar zonder snor of baard. Anders gaan de mensen mij niet meer herkennen.”