Er komen in Vlaanderen nog eens 43 trajectcontroles bij op gewestwegen.
Volledig scherm
Er komen in Vlaanderen nog eens 43 trajectcontroles bij op gewestwegen. © stad Kortrijk

IN KAART. Nog eens 43 nieuwe trajectcontroles in Vlaanderen: dit is waar ze komen

Er komen nog eens 43 nieuwe trajectcontroles op gewestwegen bij in Vlaanderen. En dat is nodig, vindt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Ze zorgen voor een daling van meer dan 50 procent van het aantal zware verkeersongevallen.” De installatie begint nog dit jaar en moet ten laatste in 2023 afgerond zijn. Dit zijn de plaatsen waar u voortaan beter de voet van het gaspedaal haalt.

199 reacties

 • tony decabooter

  2 maanden geleden
  Trajectcontrole ,in de Caseelstraat ,dringend aub .
 • Renée Verhoeven

  2 maanden geleden
  Wat maakt het uit, er blijven genoeg wegen en sluipwegen zonder trajectcontrole om goed door te vlammen en alle slakken op de weg in te halen! Mensen zijn gewoontedieren, door steeds 70 te rijden is het reactievermogen zo fel gedaald dat ze in een plotse situatie te laat zijn om te reageren, dat is ook de reden waarom de ongevallen niet meer verminderen laatste jaren ondanks lagere snelheden! Onoplettendheid, gebrek aan aandacht zijn hoofdoorzaak van ongevallen, zeker niet snelheid.
 • dirk liekens

  2 maanden geleden
  Tobias Renders - groot gelijk en eerlijk iedereen gelijk voor de wet in dit land overal terug 90 en alleen in bebouwde kom 50
 • Geert Van den Berghe

  2 maanden geleden
  België is een schande op het vlak van verkeersveiligheid. Alle borden weghalen. Het is gissen waar hoeveel je mag rijden. Het is pure geldklopperij geworden. Zelfs privé firma's verdienen aan de boetes.
 • roger Rymen

  2 maanden geleden
  Toch leuk dat laagvliegers de staatskas spijzen. Ik hou mij aan de toegelaten snelheid en heb in meer dan 25 jaar geen enkele boete gekregen. Simpel toch! Dankjewel laagvliegers.