rv
Volledig scherm
© rv

IN KAART. Knokke herovert titel van duurste woongemeente in Vlaanderen, zoveel kost een huis bij jou

Kustgemeente Knokke-Heist heeft in 2020 de titel heroverd van duurste gemeente in Vlaanderen - en België - om een huis te kopen. De mediaanprijs die kopers moesten neertellen voor een huis in Knokke-Heist bedroeg vorig jaar 675.000 euro, zo blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel. Ook de goedkoopste gemeente ligt in West-Vlaanderen: Mesen, met een mediaanprijs van 88.000 euro.

8 reacties

 • Louis Holmes

  1 jaar geleden
  Cedric, het gaat om de mediaan, niet het gemiddelde.
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Moet je daar trots op zijn.
 • Johnny Chanet

  1 jaar geleden
  Ik heb ook gelezen dat in de mooiste en groenste provincie van Vlaanderen (Limburg) de prijzen het laagst zijn,
 • Tim De Meester

  1 jaar geleden
  vastgoed, waar je nooit verliest, dit in tegenstelling tot bitcoins zoals ik hieronder lees, de trend al eens gezien de voorbije dagen, super volatiel én door speculatief kopen/verkopen zwaar belast, bitcoin heeft een goeie markt aangeboord voor de niet zo slimme belegger
 • CEDRIC PROOT

  1 jaar geleden
  Als er 10 villa’s boven het miljoen verkocht worden,is het gemiddelde hoog.Of het daar beter wonen is??
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Hoeveel betaal je voor een huis in de verschillende provincies? De 10 goedkoopste en duurste gemeenten op een rij
  PREMIUM

  Hoeveel betaal je voor een huis in de verschil­len­de provincies? De 10 goedkoop­ste en duurste gemeenten op een rij

  De gemiddelde woningprijs in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 306.629 euro (bron: notaris.be). In Brussel lag die een pak hoger met een gemiddelde van 499.488 euro. Maar tussen de gemeenten onderling zitten nog veel spectaculairdere verschillen. Waar betaal je het meest en waar het minst? En wat krijg je voor dat geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt het uit.
 3. Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België
  PREMIUM

  Binnenkij­ken bij de superrij­ken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België

  Luxevastgoed blijft verkopen als zoete broodjes. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan, van een villa met privéstrand aan het meer van Keerbergen tot een architectenwoning van de hand Nachman Kaplansky uit de jaren 30.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.