IN KAART: Is jouw gemeente een van de 36 die zich achter de Statiegeldalliantie schaart?

Er hebben zich al 36 Vlaamse steden en gemeenten aangesloten bij Statiegeldalliantie, die de Vlaamse regering wil aanzetten tot de invoering van statiegeld op plastic drankflessen en blikjes. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie zelf heeft bekendgemaakt. "We willen hiermee een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering", zo klinkt het.

87 reacties

 • Dick DECOCK

  4 jaar geleden
  Laat langdurig werklozen gratis blikjes enz gaan ophalen in plaats van ze in hun hangmat te laten hangen, is winwin situatie, kost niks om ze kwijt te geraken ,vermindert zwartwerk en als werklozen terug zichtbaar worden zullen er veel afhaken of eerder normale job zoeken
 • Erwin DHONDT

  4 jaar geleden
  Iedereen met de auto om wat lege blikken terug te brengen, dat is pas milieuvriendelijk. Wat zitten hier toch een bende losers.
 • Francinne Declerque

  4 jaar geleden
  Ik moet bekennen dat ik de laatste 5 jaar niet meer kijk naar milieumaatregelen omdat onze overheid milieuproblematiek misbruikt om ons te pluimen en die taxen niet naar maatregelen gaan. Batterijen gaan de vuilzakken in, ook plastic als het niet uitkomt, zelfs glas en blik verstop ik in de gewone zak en als ze zo verder doen dump ik mijn vuil voor het gemeentehuis.
 • Guido Swerts

  4 jaar geleden
  En zo werd het "gewone volk" armer,en armer,en armer...
 • Ka Ka

  4 jaar geleden
  Amai, zijn we dan echt een stapje dichter bij de 21ste eeuw?
 1. Coronacommissaris tegen versoepelingen rond mondmaskers, minister Vandenbroucke: “Ik kan me inbeelden dat je aantal dingen herbekijkt”
  Play
  122

  Coronacom­mis­sa­ris tegen versoepe­lin­gen rond mondmas­kers, minister Vandenbrou­c­ke: “Ik kan me inbeelden dat je aantal dingen herbekijkt”

  Coronacommissaris Pedro Facon is er geen voorstander van om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.