IN KAART: Is jouw gemeente een van de 36 die zich achter de Statiegeldalliantie schaart?

Er hebben zich al 36 Vlaamse steden en gemeenten aangesloten bij Statiegeldalliantie, die de Vlaamse regering wil aanzetten tot de invoering van statiegeld op plastic drankflessen en blikjes. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie zelf heeft bekendgemaakt. "We willen hiermee een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering", zo klinkt het.

87 reacties

 • Dick DECOCK

  4 jaar geleden
  Laat langdurig werklozen gratis blikjes enz gaan ophalen in plaats van ze in hun hangmat te laten hangen, is winwin situatie, kost niks om ze kwijt te geraken ,vermindert zwartwerk en als werklozen terug zichtbaar worden zullen er veel afhaken of eerder normale job zoeken
 • Ozzy Dhondt

  4 jaar geleden
  Iedereen met de auto om wat lege blikken terug te brengen, dat is pas milieuvriendelijk. Wat zitten hier toch een bende losers.
 • Francinne Declerque

  4 jaar geleden
  Ik moet bekennen dat ik de laatste 5 jaar niet meer kijk naar milieumaatregelen omdat onze overheid milieuproblematiek misbruikt om ons te pluimen en die taxen niet naar maatregelen gaan. Batterijen gaan de vuilzakken in, ook plastic als het niet uitkomt, zelfs glas en blik verstop ik in de gewone zak en als ze zo verder doen dump ik mijn vuil voor het gemeentehuis.
 • Guido Swerts

  4 jaar geleden
  En zo werd het "gewone volk" armer,en armer,en armer...
 • Ka Ka

  4 jaar geleden
  Amai, zijn we dan echt een stapje dichter bij de 21ste eeuw?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.