.
Volledig scherm
. © Klaas De Scheirder

IN KAART. In geen enkele Vlaamse provincie dalen de besmettingen nog. Bekijk hier de situatie in uw regio

Het aantal coronabesmettingen in ons land neemt af. Maar in Vlaanderen zien we een ander beeld: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, terwijl in Wallonië de grootste dalingen worden opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert. 

2725 reacties

 • Antoon Desmet

  5 uur geleden
  we zouden beter allemaal kijken voor een tweede nationaliteit dan kunnen we allen op reis
 • Pat Van Oost

  5 uur geleden
  Je hebt leugens, grote leugens en dan heb je statistieken... statistieken worden altijd gemanipuleerd afhankelijk van wie de opdrachtgever is. De feiten zijn hier dat er telkens achter het net gevist wordt en het virus al ergens ander een weg gevonden heeft om zich te manifesteren alvorens er enig reactie komt . De politiekers spreken graag als sporters maar spelen niet op de bal en geven als teamleiders veelal het slechte voorbeeld...
 • Johny Deketel

  6 uur geleden
  @Francy Rys: u hebt gelijk. We zijn 1 jaar verder sinds het begin van de crisis en we staan nog net zover als toen. Bewijs dat hun aanpak niet gewerkt heeft! Wat is nu het volgende? Iedereen thuis opsluiten en de deur dichtlassen?
 • Jan hertogs

  6 uur geleden
  Vakantie effect
 • Raoul Rouma

  7 uur geleden
  R den zoals steeds amateuristisch gedoe en laksheid. Prioriteiten zijn inkomsten i.p.v te flitsen en alcohol controles mensen inzetten aan landsgrenzen en controle op feestjes. Die niet wil horen moet het maar goed voelen. Die papieren winkel heeft weer eens bewezen dat wij prutsers zijn. En dat die scholen veilig zijn vergeet het maar, natuurlijk als de blinden niet willen zien moeten de brave burgers het weerom bekopen. En die tellingen, is het nu zo moeilijk dezelfde parameters te gebruiken.
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"