jachtkaart
Volledig scherm
jachtkaart © iStock/RV

IN KAART. Honderden Vlamingen willen eigendom als jachtgebied laten schrappen na verdwijning Naya. Ligt jouw tuin in jachtgebied?

Het vermoeden dat wolvin Naya is gedood door jagers, geeft de jacht in Vlaanderen tegenwind. Sinds dat nieuws bekend raakte, hebben 400 Vlamingen - dubbel zoveel als normaal - nagevraagd hoe ze hun eigendom als jachtgrond kunnen laten schrappen. Eerder dit jaar werden de jachtplannen nog aangepast. Op deze kaart van Vlaanderens grootste jachtvereniging Hubertus kan je zien of jouw tuin in jachtgebied ligt.

86 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Men moet de oppervlakte van tuinen niet toevoegen om de jachtoppervlakte te vergroten, Eric Freys. Dat is vervalsing.
 • Christian Deckers

  3 jaar geleden
  Wat een onzin allemaal, een tuin "in jachtgebied" dient enkel om aan de wettelijke oppervlakte te geraken en niet om in de tuinen te gaan jagen. Als ik het hier zo allemaal lees hebben de jagers blijkbaar tientallen jaren ongemerkt in tuinen lopen drijfjagen en schieten zonder dat iemand hen zag of hoorde. De groene verzuring ten top. Als je ziet wat het nu oplevert aan "de groenen", denk ik eerder dat de wolvendoders daar gezocht moeten worden. Logica.
 • Vloebergs Jan

  3 jaar geleden
  De hagel vloog bij ons thuis tegen de ramen, klacht ingediend maar nooit iets van gekomen. Nu twintig jaar later word er nog steeds gejaagd. Tijd voor verandering en afschaffen die handel in Vlaanderen, er is simpelweg geen plaats voor jagers.
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Waar is het bewijs dat een jager die wolf heeft doodgeschoten? Misschien was het wel een boer die het beu was dat zijn dieren werden aangevallen, wat ik best kan begrijpen. Wolven horen hier niet meer thuis.
 • Michael Aerts

  3 jaar geleden
  Daarnet even gecheckt, mijn tuin is ook jachtgebied en per toeval stonden er net deze middag een 20-tal van die stoere natuurbeschermers op het veld achter ons. 4 hazen, 2 fazanten en een paar eenden tegen 20 jagers. Natuurevenwicht...schrappen dus mijn tuin.
 1. Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”
  58

  Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de regio’s bij HLN LIVE. “Dat is een andere discussie”, repliceert bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) in de studio.