Hans Westerling/Photo News
Volledig scherm
© Hans Westerling/Photo News

IN KAART. Hier moet je vandaag en morgen 90 km/u rijden door smogalarm

Vandaag en morgen worden de gewestelijke smogactieplannen geactiveerd vanwege de hoge concentraties fijn stof in de lucht. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). Daarom zullen er in het hele land tijdelijk snelheidsbeperkingen gelden op verschillende autowegen. In Vlaanderen is er een maximum van 90 km/u op grote delen van de autosnelwegen en ringwegen. De snelheidsbeperkingen gelden ook voor elektrische voertuigen.

85 reacties

 • sonia lauwers

  12 maanden geleden
  Is dit de nieuwe bangmakerij? Na Covid, Oekraïne, nu fijn stof. Misschien hadden we 2 jaar geleden moeten gestopt zijn met ademen, dan waren er geen problemen geweest.
 • Eric Grosemans

  12 maanden geleden
  Het is zeker "kassa kassa" maar dan in het voordeel van uw eigen portemonnee. Uw auto verbruikt aanzienlijk minder tegen 90 dan tegen 130 per uur. Voor de tijdwinst moet ge het niet doen, want meer dan enkele minuten is dat niet.
 • Diederik Den Dooven

  12 maanden geleden
  Tja, wat moet ik denken van zulke reacties? Zelf rij ik steeds rustig en vind het geen probleem om 90 te rijden. Hoe men er bij komt dat het over "kassa kassa" gaat is mij een vraag. Kijk, ik heb het echt niet voor onze geldverslindende politieke beslissingen, maar een klein beetje 'effort' voor het leefmilieu moet kunnen zonder teveel vragen stellen...
 • Dirk Verschuren

  12 maanden geleden
  Mensen: de meerderheid van die vervuiling komt van onze houtkachels. Bij deze een oproep, voor uw en onze gezondheid, om hier dan ook zo veel mogelijk mee te stoppen aub.
 • dorsan hellebaut

  12 maanden geleden
  Weer op zen Belgisch e19 moet je 90 per uur rijden en op den A12 die evenwijdig staat 120 per uur legt dat nog eens uit!
 1. INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”

  Na 36 jaar is de carrière van Frank Deboosere (64) op de VRT afgelopen. Vanavond bracht hij zijn laatste weerbericht en vrienden en collega’s wuifden hem uit in een tv-special. Eén van de meest vertrouwde gezichten van Vlaanderen verdwijnt zo van het scherm, maar niet zonder afscheidsinterview. Van schrik voor het zwarte gat over het ‘Deboosere-bakkes’ tot zijn softie-imago. “Mensen denken dat ik een soort pater ben die alleen rauwe selder eet en niks anders drinkt dan water. Maar wie zegt dat dat klopt?”