Wij brachten in kaart wat het Bosuitbreidingsplan al opgeleverd heeft. Rechts minister Zuhal Demir tijdens een boomplantactie
Volledig scherm
PREMIUM
Wij brachten in kaart wat het Bosuitbreidingsplan al opgeleverd heeft. Rechts minister Zuhal Demir tijdens een boomplantactie © Borgerhoff

IN KAART. Het gaat niet goed met het Bosuitbreidingsplan en blijkbaar is dat ook niet zo belangrijk. Check hier de cijfers van jouw gemeente

Het gaat niet zo goed met het Bosuitbreidingsplan van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Die jubelde vorige week wel dat ze duizend hectare nieuw bos kan gaan planten. Maar eigenlijk had dat al gebeurd moeten zijn en staat ze nog maar op 20% van waar ze vandaag had moeten staan. Dat is méér de schuld van andere partners dan van de Vlaamse overheid zelf. Maar een grote prioriteit lijkt bosuitbreiding niet te zijn — zo blijkt uit cijfers die wij per gemeente in kaart gebracht hebben.

65 reacties

 • Danny Van Landeghem

  1 maand geleden
  Ik vrees dat dat nooit meer zal worden dan wat "kijk eens, ik doe er ook iets aan" gedrag voor bepaalde personen om zichzelf op een goed blaadje te plaatsen. Goed geprobeerd, maar mis geschoten...Alleen grotere oppervlakten waar een echt bos milieu zich kan ontwikkelen zijn nuttig, en daarvoor is Vlaanderen gewoon te versnipperd geworden.
 • Yana Rutte

  1 maand geleden
  Van een rechts beleid zoals dat van Demir en haar vriendje Bart kan je niks anders verwachten... Terwijl aanplanten van bossen nu net een super goedkope oplossing is voor CO2 recuperatie. Geen high tech voor nodig, de natuur heeft dat al 500 miljoen jaar geleden bedacht.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Niet alleen dwarsboomt Zuhal Demir alle alternatieve energie die nodig is tegen de sluiting van de kerncentrales tegen 2025, daarin ook veel windparken en zonne-energie dat alleen maar tegengewerkt word. De dure energiefacturen die nu komen hebben we voor een groot deel aan haar te danken. Van zo'n minister moet je ook niet veel verwachten van vergroening in België, elke dag zie je het tegendeel, vergroening brengt ook geen geld op, dus niet interessant voor de NVA.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Jokke Vanaeken, als straks het licht uitgaat, zal dat de schuld van Demir zijn. Want de kerncentrales na 2025 openhouden is nu technisch onmogelijk, en Demir boort alle alternatieven vakkundig de grond in.
 • Bruno Vermeire

  1 maand geleden
  Niet vergeten, de Gentse Unif kapt oude bestaande bomen voor huisjes en plant ergens (?) kleine jonge boompjes (?). Dit klopt toch niet !
 1. Moraalfilosoof stelt voor dat ongevaccineerden voorrang in de zorg moeten afstaan
  464

  Moraalfilo­soof stelt voor dat ongevacci­neer­den voorrang in de zorg moeten afstaan

  Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit ervoor dat ongevaccineerden verplicht worden om zich aan te melden in een vaccinatiecentrum, waar ze dan officieel het vaccin kunnen weigeren. “Ze kunnen dan een papier ondertekenen waarop staat dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ook wat betreft het eventueel afstaan van voorrang in de zorg.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil in het schooljaar 2023-2024 een nieuwe opleiding ‘Moderne talen’ opstarten in de derde graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is om meer jongeren in de richting van een talenopleiding in het hoger onderwijs te duwen. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in de commissie Onderwijs laten verstaan op vragen van Brecht Warnez (CD&V) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).