Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Belga/HLN

IN KAART. Een op acht Vlamingen heeft niet-Europese achtergrond: dit zijn de cijfers voor uw gemeente

Vlaanderen is in dertig jaar flink verkleurd, schrijft De Tijd vandaag na de ophef rond de uitspraken van CD&V-kandidaat-voorzitter Walter De Donder. In 1990 telde Vlaanderen 2,5 procent inwoners van niet-Europese origine. In 2019 was dat 12,7 procent, een stijging van 10 procentpunten. Bekijk de cijfers op de kaart voor uw gemeente.

160 reacties

 • Robert Croux

  1 jaar geleden
  De feiten benoemen is niet gelijk racisme opjutten. De in de Middellandse zee rondvarende zgz reddingsschepen die ze bijna op de Magrebstranden gaan ophalen verhoogt de mensenhandel van quasi vluchtelingen en verergert het draagvlak. Zo een onstuitbare overrompeling heeft 10/20 jr nodig om zich in nestelen zeker als hun geloof nogal eens gewelddadige kantjes heeft waar ze automatische mee vereenzelvigd worden. De politieke groepen die menen een simpele oplossing te hebben blijven groeien.
 • Gunther Van Herreweghen

  1 jaar geleden
  Dit is het resultaat van de uitvoering van het Kalergi plan vooral opgevoerd de laatste 2 decennia door de regeringen. Het catastrofale eraan is dat de Belg, Vlaming dit nooit als een bedreiging heeft ervaren voor zijn toekomst en die van zijn nakomelingen door, uit schaamte niet op het VB (want dan ben je sowieso een racist, eigen volk is nog steeds vies) steeds op de traditionele partijen te stemmen. De situatie is onomkeerbaar en sneller dan verwacht wordt België een moslimstaat.
 • henri vanderhoven-peters

  1 jaar geleden
  Beste mieke vhuyst,mag ik ook rekenen op deze redenering in die andere landen en culturen die stilaan de overhand krijgen hier?Hopelijk ben je oud genoeg om de overname niet meer mee te maken.Onze kinderen hebben nog 2 kids.Meer zeg ik niet......En op het einde zal politiek altijd cultuur,religie,maatschappij enz... bepalen. Berust verder maar in je korte visie.
 • Mieke Vhuyst

  1 jaar geleden
  Objectief gezien is het genocide, volgens de VN oa als volgt geformuleerd in 1948. ”het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen". Van toepassing in elk Westers blank land, dat is de realiteit.
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Net terwingen op tvl gehoord tis zware paniek bij de linkerzijde acw bij cdnv de geldstroom dreigt stil te vallen bij acw als de donder voorzitter wordt en terwingen meest populistische uitspraken weer vandaag de cdnv kiezers liggen juist wel wakker van datgene de donder zegt niet van Sammy en raf op deze acw zit de cdnv duidelijk niet meer te wachten
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. De Donder blijft achter uitspraak staan: “Wat is het probleem? Dat ik mij niet wil verdrinken in een wollig discours, misschien?”
  PREMIUM

  De Donder blijft achter uitspraak staan: “Wat is het probleem? Dat ik mij niet wil verdrinken in een wollig discours, misschien?”

  “Er zijn wijken in Antwerpen die volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen en die ingenomen zijn door andere groepen. Dat is in Brussel ook zo.” Deze uitspraak deed Walter De Donder, burgemeester van Affligem en kandidaat-voorzitter van CD&V, in het oog van de storm belanden. “Ik doe nochtans wat in het rapport van de Twaalf Apostelen staat: helder communiceren.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"