Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

IN KAART. Drie keer meer AstraZeneca's in Bilzen dan in Nazareth: waarom krijgt niet elk vaccinatiecentrum een even groot deel van elk vaccin?

De verschillende coronavaccins worden in Vlaanderen evenredig volgens de bevolking verdeeld over de 95 vaccinatiecentra. In principe zou elk vaccinatiecentrum daarbij een even groot aandeel van elk vaccin moeten krijgen, maar in de praktijk blijken er grote regionale verschillen te bestaan. Zo kreeg het vaccinatiecentrum van het Limburgse Bilzen meer dan drie keer zoveel AstraZeneca-vaccins als dat van het Oost-Vlaamse Nazareth, blijkt uit een analyse van Het Laatste Nieuws. In dit artikel kan u de cijfers voor uw vaccinatiecentrum en gemeente opzoeken.

2 reacties

  • Heinz Rumes

    2 maanden geleden
    Benoem nog wat meer corrona comisarissen en dan wordt de chaos nog groter, ik denk dat nu wel elk dorpje zijn eigen corrona comissaris heeft zoveel verschillende mensen hebben wij al gezien op TV, of is het de bedoeling om beginne de politiekers een extra centje te geven, want als politieker moet je immers leren om zoveel mogelijk te kumuleren, ook bij Groen en Vooruit, schaam jullie.
  • Gust Melaerts

    2 maanden geleden
    Willekeur.